Claire van de Graaff
Claire van de Graaff Inspiratie 27 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Celebs on sandwiches is de afleiding die je nodig had

Soms vind je iets dat een behoefte stilt waarvan je niet eens wist dat je hem had. Mogen wij introduceren: Celebs on sandwiches.

Het is met meer dan 300.000 volgers op Instagram een regelrechte hit, en wij snappen wel waarom. Celebs on Sandwiches is exact wat je denkt dat het is: celebrity’s op sandwiches. Nou ja, geen echte natuurlijk. Het zijn tekeningen, gemaakt met waterverf, van ‘s werelds grootste sterren bovenop iconische broodjes en snacks.

Zo zien we kersvers koppel Kylie Jenner en Timothée Chalamet hun dansmoves showen op een tosti, zit tv-chef Gordon Ramsey te mokken op een visburger met tartaarsaus en ligt Jennifer Coolidge languit op een hotdog.

Aan de muur

Celebs on Sandwiches werd opgericht door kunstenaar en regisseur Jeff McCarthy, die ooit begon met een tekening van Amerikaanse acteur en comedien Aziz Ansari op diens lievelingsbroodje; een turkey panini. Inmiddels is er bijna geen (Amerikaanse) popster, acteur, politicus of sporter níet afgebeeld op een broodje. Jeff kiest naar eigen zeggen wel de mensen uit van wie hij denkt dat ze het kunnen waarderen.

Hebben sandwiches met celebs erop ons hele leven lang gemist? Nee. Is het vermakelijk? 1000%.

Je kunt de prints online bestellen in verschillende formaten, en er zijn ook sets – met de cast van Harry Potter bijvoorbeeld, of alle Friends. Wel allemaal met hun eigen, bijpassende sandwich, uiteraard.

Onze favorieten

Onze favoriete celebs on sandwiches? Snoop Dogg in een kilt op een haggis-tosti (moeten we daar eens een recept voor maken?), Kim K. in een amish-achtige setting met huifkar, leunend tegen een stapel ice cream cookie sandwiches en Bernie Sanders (mét wanten!) op een Vermont cheddar grilled cheese.

Zit jouw favoriete celeb er nog niet tussen? Je kunt ook verzoeknummers indienen!

Zin gekregen in een sandwich? Hier wat inspiratie!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.