Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 10 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

De leukste ijssalons van… Utrecht

O,wat zou de wereld er toch grijs uitzien zonder de mogelijkheid om ‘s avonds nog even een ijsje te gaan halen. Gelukkig kent ons land ontzettend goeie ijssalons, waarvan we de allerbesten graag in een overzichtje gooien. Deze keer: de beste ijssalons van Utrecht.

De komende tijd zullen we de beste ijssalons in nog meer steden uitlichten. Houd Culy in de gaten! En heb je zelf nog een favoriete ijssalon, ergens in Nederland? Tip de redactie op [email protected].

> Check ook: De beste ijssalons van… Amsterdam en De beste ijssalons van… Rotterdam

6 x de beste ijssalons van Utrecht

1. Roberto Gelato

Roberto Gelato is een begrip in Utrecht. Dat hebben ze te danken aan hun ambachtelijk roomijs (hun vanille-ijs won in 2018 trouwens het wereldkampioenschap in Italië), maar ook aan hun bijzondere smaken. Frikandelijs en Campari-ijs? Niets is Roberto Gelato te gek.

Adres Roberto Gelato: Poortstraat 93, 3572 HG Utrecht

2. Venezia IJskiosk

Bestel je een ijsje bij Venezia, dan waan je je heel even in een zonovergoten Venetië met een gelato in de hand. Met hun geheime familierecept draaien ze zowel de klassieke ijssmaken als bijzondere smaken die je nergens anders vindt. Met hun perenijs viel de ijskiosk al in de internationale prijzen.

Adres Venezia: Oudegracht 105, 3511 AE Utrecht

3. Lorenzo IJssalon

Als je smaken als hazelnootschuim, spekkoek of Ruby-chocolade wel weet te waarderen, dan ben je bij Lorenzo in Utrecht aan het juiste adres.

Adres Lorenzo: Rijnlaan 29, 3522 BB Utrecht

4. Vorst

Wedden dat een bezoekje aan IJssalon Vorst je een hoop keuzestress bezorgt? Dat kan niet anders met smaken als Espresso en Chocolade-sinaasappel, allemaal bereid met biologisch melk van boer Bert in Woerden.

Adres IJssalon Vorst: Prins Hendriklaan 6, 3583 EL Utrecht

5. Luciano

Alleen puur en vers zorgen voor topsmaken, dat is de missie waar ze bij Luciano trouw aan vasthouden. Must try: het walnut-maple ijs.

Adres Luciano: Nobelstraat 215, 3512 EM Utrecht

6. IJssalon Dam

Met volle energie stort het personeel van IJssalon Dam zich er ieder ijsseizoen op de beste smaken te draaien. Ze updaten hun aanbod trouwens ook geregeld met nieuwe smaken. Wat dacht je van drop met Turkse koffie of gember-basilicum?

Adres IJssalon Dam: Damstraat 45, 3531 BS Utrecht

Meer ice cream love

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.