Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 25 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

De beste ijssalons van… Rotterdam

O,wat zou de wereld er toch grijs uitzien zonder de mogelijkheid om ‘s avonds nog even een ijsje te gaan halen. Gelukkig kent ons land ontzettend goeie ijssalons, waarvan we de allerbesten graag in een overzichtje gooien. Deze keer: de beste ijssalons van Rotterdam.

De komende tijd zullen we de beste ijssalons in nog meer steden uitlichten. Houd Culy in de gaten! En heb je zelf nog een favoriete ijssalon, ergens in Nederland? Tip de redactie op [email protected].

> Check ook: De beste ijssalons van… Amsterdam

5 x de beste ijssalons van Rotterdam

1. De IJssalon

Ambachtelijk ijs en award winning koffie: dat is de leus van de Rotterdamse IJssalon. Met smaken als bitterkoekjes, almond crunch of cherry mania is Willy Wonka er niks bij.

Adres De IJssalon: Meent 69A, 3011 JD Rotterdam, DS Janscharpstraat 298, 3011 GZ Rotterdam en West-Kruiskade 60,
3014 AW Rotterdam

2. IJssalon Doppio

Ijs in de smaken brownie, cookie dough of een gitzwart black coconut ijs: bij IJssalon Doppio kan het allemaal. En lekker dat dat is!

Adres IJssalon Doppio: Crooswijkseweg 100, 3034 HP Rotterdam

3. IJssalon Koen

Hele goede espresso en ijs zoals dat in Italië wordt gemaakt: da’s ijssalon Koen. Wat dacht je van een ijsje met salmiak drop en witte chocolade, of eentje met limoen basilicum en kers?

Adres IJssalon Koen: Zwaanshals 317, 3035 VK Rotterdam en Rododendronplein 16, 3053 ES Rotterdam

4. De IJsmaker

Kan ijs ooit te veel zijn? Niet bij de IJsmaker, want waarom zou je stoppen bij één bol als je er ook twee, of drie kan nemen? Juist ja. IJs eten bij de IJsmaker is een beleving. Let wel: met de 30 smaken waaruit je dagelijks kunt kiezen (zoals spekkoek, bastogne of bitterkoekjes) wordt het nog lastig om een keuze te maken.

Adres De IJsmaker: Witte de Withstraat 7A, 3012 BK Rotterdam en Stadhuisplein 16, 3012 AS Rotterdam

5. De IJsboutique

Toen Sammy & Pebbles (die je misschien kent van de Frietboutique) het ijs van Luciano in Wassenaar proefden, wisten ze niet wat hen overkwam. Ze vonden het ijs zó lekker dat ze het meteen naar Amsterdam wilden halen en wilden verkopen in hun eigen salon: de IJsboutique. Zo gezegd, zo gedaan. Een tijdje later opende het duo ook een vestiging in Rotterdam, en daar zijn heel wat Rotterdammers behoorlijk blij mee. Tip: proef het ijs met honing en vijgen.

Adres De IJsboutique: Witte De Withstraat 68, 3012 BS Rotterdam

Meer ice cream love

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.