Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 8 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Camping at Olof’s is geopend! Culy ging er smakelijk ‘kamperen’

Camping at Olof’s is dé hotspot van deze zomer. In de Sint Olofskapel in Amsterdam bestiert sterrenchef Chris Naylor in juli en augustus een pop-up bbq-restaurant. De kapel is omgebouwd tot kampeerterrein waar de lekkerste gerechten worden uitgeserveerd voor je tent. Culy ontdekte de misschien wel leukste staycation-tip van deze zomer.

Camping in een kapel

Kamperen in een kapel: dat is natuurlijk sowieso al iets bijzonders. Maar wees niet bang dat je bij Camping at Olof’s moet overnachten in een tentje als dat niet je ding is. Voor € 15,- euro krijg je er een kampeerspot toegewezen met tent, tafeltje, twee of vier campingstoelen én een scala aan hapjes.

Die tent kun je verder laten voor wat ‘ie is trouwens, maar het draagt natuurlijk wel bij aan het kampeergevoel. Wil je daarna toch je food coma uitslapen, dan zou je een kamer kunnen boeken in één van de hotels die meedoen aan de Hotelnacht Summer Staycation.

bbq restaurant Camping at Olof;'s
Salades bij Camping at Olof’s / Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Culinaire staycation

Toch voelt het hier je twee uur durende reservering lang alsof je lekker loopt te klungelen op de camping. Maar dan met héél goed eten. Er zijn lijnen met wasgoed kriskras over de kapel verspreid, je hebt (fake) gras onder je voeten, je kunt een potje jeu de boules spelen en je drankjes worden geleverd in een koelbox gevuld met ijs. Je eet met houten wegwerpbestek bij het sfeervolle licht van een kampeerlampje.

En ga je op speurtocht over de camping, dan kun je de houten wegaanwijzers volgen (met bijvoorbeeld de tekst ‘chemisch toilet’ als aanduiding voor de toiletten).

Camping at Olof's
Culy’s Nancy dineert vanuit de tent / Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Kamperen met een sterrenchef

Ben je klaar met het verorberen van de hapjes voor de tent, dan kun je heerlijke bbq gerechten van sterrenchef Chris Naylor bestellen van de kaart. De chef – die je kent van restaurant Vermeer* – serveert op zijn pop-up camping gerechtjes met de herkenbare smaken van zijn beroemde restaurant, voor een toegankelijke prijs.

Zo zijn we bijvoorbeeld weg van de dosis umami die schuilgaat in een gerechtje van bieten met knapperige granen en ingelegde citroen. En over umami gesproken: de knolselderij is hemels. Maar ook de bloemkool van de barbecue – met smaken uit de Aziatische keuken – is top.

Eten bij Camping at Olof's
Kabeljauw en knolselderij van de barbecue / Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Volop groenten van de barbecue

Je leest het: groenten zijn ruim vertegenwoordigd bij Camping at Olof’s, dus da’s goed nieuws voor vega’s en groentelovers. Verder zijn er – gelukkig – ook niet de verplichte verbrande worsten en saaie hamburgers. Wél mooie andere gerechten met vlees en vis als kabeljauw, lamsvlees en kip met een lekker knapperig velletje.

Als toetje zijn er geroosterde marshmallows van de barbecue in smaken als passievrucht en hibiscus. En bolletjes ijs in al net zulke indrukwekkende smaken: denk aan verrukkelijk curry-ijs of kersen-amandel.

Je kunt nu trouwens ook thuis kamperen met Camping at Olof’s: via Deliveroo worden de gerechten thuisbezorgd in Amsterdam.

Kijk voor meer info over Camping at Olof’s of om te reserveren op www.campingatolofs.nl

Meer nieuwe hotspots in Amsterdam:

Marshmallow van de bbq
Bron: Justin de Nooijer voor Culy
Camping at Olof's
Bron: Justin de Nooijer voor Culy
Camping at Olof's in Amsterdam
Bron: Justin de Nooijer voor Culy