Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Recepten 1 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Frietje sabich: friet met gefrituurde aubergine en mangochutney

Je kan ons ‘s nachts wakker maken voor een goede portie friet. Of nou ja, misschien is ‘s nachts wakker maken lichtelijk overdreven, maar je begrijpt wat we bedoelen. Extreem blij worden we dan ook van friet met bijzondere combinaties.

Nu is de Frietboutique een kei in het bedenken van overheerlijke combinaties (zo lanceerden ze al eens een loaded frietje met ossenworst, een frietje met chocolade en friet met kaviaar), maar mocht Culy onlangs met hen meedenken over een goede loaded fries om te serveren op de Horecava. En frietje sabich was het overheerlijke – en prijswinnende – resultaat.

Je kunt het frietje tijdelijk proeven bij de vestigingen van de Frietboutique in Amsterdam en Rotterdam, maar je kunt ‘m ook zelf maken! Wij delen met veel culinaire liefde het recept met jullie.

> Alles over sabich: nog lekkerder dan falafel

friet met sabich
Bron: De Lekkerste Wedstrijden

Slim: 4 x handige tips voor als je gaat frituren

Zo maak je frietje sabich

Begin met het maken van de ingelegde rode kool. Snij de rode kool klein en pers er wat citroensap overheen. Laat even staan totdat de kool een mooie, rode kleur krijgt.

Maak vervolgens de amba (mangochutney). Schil de mango in snijd ‘m in kleine stukjes. Doe dit samen met de geperste knoflook, komijnzaad en chiliflakes in een pan. Laat al roerend ongeveer 10 minuten koken, tot de mango zacht is.

Voor de tahina-mayonaise meng je de mayonaise met de tahina in een kommetje. Pers de knoflooktenen en roer die door het mengsel.

Nu gaan we frituren. Eerst maken we krokantjes van pita. Scheur de pita in kleine stukjes en frituur ze in een frituurpan of wok in 1,5 tot 2 minuten, totdat de stukjes krokant en goudbruin zijn. Laat uitlekken en dep goed droog.

Snijd vervolgens de halve aubergine in reepjes van ongeveer 1 cm dik. Frituur ongeveer 1,5 minuut totdat de aubergine zacht is. Leg opzij.

Frituur dan de frietjes volgens de verpakking. Wij gebruikten friet voor in de frituurpan, maar ovenfriet kan natuurlijk ook.

Verdeel de friet over een bord of in een laag schaaltje. Leg hier de gefrituurde aubergine op, gevolgd door de amba, het gekookte eitje (in 2 partjes gesneden), de krokantjes van pita, de tahina-mayonaise en top af met de ingelegd rode kool.

Handig: Een frituurpan schoonmaken: zo tackel je dit klusje zonder gedoe

Meer friet-recepten

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.