Redactie
Redactie Inspiratie 3 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

9 redenen om altijd fruit in je vriezer te hebben

Al eerder schreven we waarom het handig is om altijd spinazie en doperwten in je vriezer te hebben liggen, maar bevroren fruit is ook érg handig om op voorraad te hebben. Negen redenen:

1. Bij een bolletje ijs

Verwarm een paar handen fruit in een pannetje (eventueel met een schepje suiker) en serveer bij een bolletje ijs. Al-tijd lekker!

2. Zelf fruitijs maken

Trek in een bolletje ijs? Maak dan zelf sorbet, of nog beter: banana soft serve!

3. Door je havermout

Warme overnight oats met bevroren fruit… yum!

4. Om mee te bakken

Zin om iets te baken? Bosbessen en kersen zijn ideaal door bijvoorbeeld muffins en (chocolade)taarten, en geven je gerecht net dat beetje extra smaak en smeuïgheid.

5. Als ‘ijsblokje’ in een cocktail

Rijg een paar stukjes fruit op een prikkertje of bevries ze in een ijsblokjesvorm en steek in je cocktail. Zo blijft -ie koud en krijgt je drankje meer smaak.

6. Sapjes & smoothies

Bevroren fruit zorgt ervoor dat je smoothie (je hebt hiervoor wel een sterke blender voor nodig) gelijk heerlijk koud is. Kijk hier voor onze favoriete combinaties.

7. Als een snelle saus

Over pannenkoeken, ijs, een simpele cake, wentelteefjes of door je yoghurt. Verwarm hiervoor je favoriete fruit (eventueel met een beetje suiker en vanille) totdat het zo zacht is dat je het door een zeef kan drukken. Kook eventueel in tot de gewenste dikte.

8. Door pannenkoekjes

American pancakes als ontbijt, met door het beslag bosbessen, frambozen of kersen… Need we say more?

9. In een fles water of limonade

Vind je ‘gewoon’ water maar zo saai? Doe een paar stukjes fruit in je flesje water of limonade en het krijgt gelijk meer smaak.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.