Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Inspiratie 31 jul 2021
Leestijd: 4 minuten

8x de tofste cadeaus voor baklovers

Heb jij een vriend, familielid of collega die z’n mond maar niet houdt over Heel Holland bakt? Die droomt van hagelwitte macarons met Oreo en creamcheese vulling, galette des rois of een rocky road ijstaart? Dan heeft diegene zeker weten bakgenen. Pluspunt voor jou: je weet altijd een cadeautje! Want om lekker te bakken heb nu eenmaal tools nodig die essentieel zijn om de recepten te kunnen uitvoeren. Daarom: een lijst van de tofste tools en cadeaus voor baklovers.

De tofste tools en cadeaus voor baklovers

1. Siliconen taartvorm

Het kan echt een heel gedoe zijn om een taart netjes uit zijn vorm te krijgen. Er kan natuurlijk bakpapier onder, maar dat maakt soms lelijke afdrukken in de taart. Gelukkig zijn er ook siliconen taart- en cakevormen: supermakkelijk om de taart perfect en zonder schade uit haar vorm te krijgen. Silikomart heeft een geweldige range van siliconen bakvormen: het ultieme cadeau voor de baklover.

Deze superhandige siliconen taartvormen van Silikomart zijn online te koop vanaf  € 10,95 per stuk.

Siliconen taarvorm
Bron: Silikomart bij Bijenkorf

2. Rutger bakt – De 100 allerbeste recepten voor baklovers

Rutger is een graag geziene gast op Culy en we zijn ook dol op zijn bakrecepten, waarvan je wéét dat ze tot in de puntjes kloppen. Na 8 eigen kook-/bakboeken verzamelde hij de 100 allerbeste in één bijbel. Deze hoort hoog op de lijst met cadeaus te staan voor iedere baklover (en vervolgens op de plank).

Zelf bakken: Amsterdamse Koggetjes van Rutger

Rutger bakt – De 100 allerbeste recepten van Carrera culinair is online te koop voor € 29,99.

Rutger bak de 100 allerbeste recepten
Bron: Rutger bakt via Bol.com

3. Monin-siropen en -likeuren

Deze flessen met siropen en likeuren zijn heerlijk voor in de koffie, limonade, cocktails en uiteraard in allerlei baksels. Ze hebben ontzettend veel smaken: van een amarettosiroop zonder alcohol tot anijs- of ananassiroop (en dat is alleen nog de letter A). Basilicum, butterscotch of bubblegum: the sky is the limit! Ook heel fijn om zelf een voorraadje met je favo’s aan te leggen. In baktijden zul je ons dankbaar zijn.

De vele verschillende smaken van Monin zijn online te vinden vanaf 11 euro. 

Monin siropen
Bron: Monin via Koffiethuiswinkel.nl

4. RVS ijslolly-vormpjes

Technisch gezien kun je ijsjes niet bakken – maar hé, vriezen is het bakken van 2021, toch? Want deze ijslolly-vormpjes moeten bij zoveel mogelijk mensen in de vriezer terechtkomen. Je kunt er zoveel leuke ijsjes mee maken! Daar maken we de wereld een klein beetje mooier mee.

Deze RVS ijslolly-vormpjes (inclusief stokjes) kun je bestellen bij Dille en Kamille voor € 24,95.

RVS ijslolly houder
Bron: RVS ijslollyhouder via Dille en Kamille

5. Suikerthermometer

Bakliefhebbers hebben veel te maken met suiker, een essentieel onderdeel in vele baksels. Voor sommige recepten heb je zelfs een suikerthermometer nodig, zoals voor deze fluweelzachte fluffy marshmallow. En die marshmallow wil je niet missen! (Pro-tip: raad het recept aan aan degene die dit cadeautje ontvangt, zodat je het niet eens zelf hoeft te maken.)

Het handige van deze suikerthermometer is dat je ‘m ook voor vlees kunt gebruiken. Multifunctioneel, daar houden we van.

De suiker- en vleesthermometer in één van Tasty tools is online te bestellen voor € 24,99.

Tasty tool suiker en vleesthermometer
Bron: Tasty tools bij Bol.com

6.  Maatcupjes

Bakken is precisiewerk: een extra eetlepeltje bakpoeder kan zo je hele recept compleet verpesten. Daarom is het megabelangrijk om goede maatlepels in huis te hebben, en nóg beter als deze ook nog de Engelse maten erop vermelden. Deze set is mooi van kleur en neemt niet te veel ruimte in. Die wil je in je besteklade hebben liggen.

De Joseph Joseph nest maatcupjes zijn online te verkrijgen voor € 14,99 per set. 

Joseph Joseph maatcupjes
Bron: Joseph Joseph via Bol.com

7. De mooiste ovenwanten: het ultieme cadeau voor baklovers

Iemand die zulke mooie creaties uit de oven tovert, verdient ook de mooiste ovenwanten om ze eruit te halen. Deze ovenwanten staan dan ook hoog op het lijstje van ultieme cadeaus voor baklovers.

Extra pluspunt: de leren ovenwanten van Matjer zijn erg lang. Gedaan met alle keren dat je je armen tegen het gloeiendhete rek van de oven stoot!

Een paar lederen ovenwanten van Matjer is online te bestellen voor € 32,96. 

Lederen ovenwanten
Bron: Matjer bij Bol.com

8. Rijsmandje

Nee, het is geen spelfout: een rijsmandje bestaat echt. Deeg moet namelijk vaak rijzen op een donkere, warme plek om het gist het beste zijn werk te laten doen. En waarom mag dat niet in een geweldige mand zijn? Deze rijsmand is een must-have op de verwarming: bijzonder mooi én handig.

Dit rijsmandje van ML kitchen (inclusief deegmesje en deegkleed) is online verkrijgbaar voor € 24,65.

Rijsmandje ML Kitchen
Bron: ML Kitchen via bol.com

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.