Weekmenu: een weekje koken met maar 5 ingrediënten per gerecht

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week serveren we zeven heerlijke gerechten met maar 5 ingrediënten –  omdat we weten dat je doordeweeks soms iets minder tijd of zin hebt om te koken, maar wél lekker eten op tafel wilt.

Zelfs van een lange lijst ingrediënten hoef je in dit geval niet bang te worden. Vaak bestaat de helft uit peper, zout, beetje paprikapoeder, boter of sojasaus: dingen die je al in de kast hebt staan en alleen hoeft toe te voegen. We nemen dan ook de vrijheid om de keukenkastartikelen niet mee te rekenen in de 5 ingrediënten.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

O, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Deze snelle lo mein (een Chinees gerecht met eiernoodles) is de perfecte invulling van je maandag. Snel en makkelijk te maken, en dan in alle rust naar binnen te slobberen. Wat willen we nog meer op de maandag?

Lo mein met paprika en srirachasaus
Bron: Chinese Takeaway met 5 ingrediënten

> Naar recept: snelle lo mein met paprika, babymais en srirachasaus

Dinsdag

Toegegeven, we spelen hier een beetje vals met de 5 ingrediënten, want het ‘ovengroenten’ hebben we geteld als één. Maar echt, dit is zo’n fijn gerecht dat je het ons gaat vergeven. Veel groenten, bloemkoolcouscous en ras el hanout: een fantastisch kruidenmengsel. Perfect voor de tweede dag van de week.

bloemkoolcouscous met ovengroente
Bron: De Hippe Vegetariër

> Naar recept: makkelijke Midden-Oosterse bloemkoolcouscous met ovengroente

Woensdag

Na een weekmenu dat compleet in het teken van miso stond, moeten we er hier natuurlijk ook één in verwerken om geen ontwenningsverschijnselen te krijgen – inmiddels zul je wel verslaafd zijn aan het goedje. Voor dit gerecht maakt je een briljante saus van miso, bij een malse biefstuk en geroerbakte wokgroenten. Mjam!

Biefstuk met miso
Bron: Chinese Takeaway met 5 ingrediënten

> Naar recept: biefstuk met miso en geroerbakte groente (met maar 5 ingrediënten!)

Donderdag

Deze soep staat voor ons gelijk aan rust, comfort en ontspanning, die je na vier dagen werken waarschijnlijk wel kunt gebruiken. Maar hij is ook geschikt als goede bodem voor een leuke avond uit! Hoe en waarom je deze soep gaat eten maakt dus eigenlijk niet uit: hij is een echte allemansvriend.

wontonsoep
Bron: Culy.nl

Vrijdag

Pasta, rookworst en spitskool is een combinatie die je misschien niet zelf zou bedenken, maar samen maakt het een echte portie comfortfood. Zéker als je daar nog een lekkere lik crème fraîche en verse bieslook aan toevoegt.

Pasta met rookworst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: pasta met rookworst, spitskool en crème fraîche

Zaterdag

Een beetje Italiaanse liefde op een bord voor op zaterdag. Puur eten met goede ingrediënten, zoals het hoort. En nog makkelijk ook!

Spaghetti al limone
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: spaghetti al limone (snel en makkelijk)

Zondag

Zondag = verwendag –  en zelfs dan heb je maar 5 ingrediënten nodig. Dit bijzondere broodje met shoarma en frietjes kwam overvliegen uit België, maar hebben ook wij inmiddels volledig in ons hart gesloten.

mitraillette
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: mitraillette (broodje met shoarma, friet en groenten)

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Weekmenu: een weekje koken met maar 5 ingrediënten per gerecht
Sluiten