Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 2 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Rocky Road ijstaart van Tasty

Wat is er beter dan Rocky Road? Juist ja: een Rocky Road ijstaart. Want zeg nu zelf, veel kan er niet misgaan als je stukjes chocolade met minimarshmallows, chocolade-ijs en koekjes combineert. Van indulgence gesproken.

Tasty maakt onderdeel uit van de website Buzzfeed. Je kent ze vast wel van die geweldige en immens populaire kookvideo’s die van bovenaf worden gefilmd. In hun nieuwe kookboek Tasty: Taart & Toetjes delen ze hun favoriete recepten voor zoetekauwen. Zoals deze Rocky Road ijstaart.

Tasty: “Wij stoppen graag van alles in ijs – brokjes koekdeeg, stukjes cheesecake en hapjes brownie – en daarom lopen we helemaal warm voor deze DIY rocky road die je maakt door chocolade-ijs vol te stoppen met stukjes chocolade, geroosterde pecannoten en natuurlijk, minimarshmallows die zacht en chewy blijven zelfs als het ijs met een jasje van biscuitjes wordt ingevroren.

Als aanvulling op de smeuïge kleverigheid bedek je de taart, zodra hij klaar is, met nóg meer marshmallows. Zij kunnen worden gebrand om kleverigheid op s’mores-niveau te bereiken.”

Rocky Road Ijstaart
Bron: Tasty

Zo maak je de Rocky Road ijstaart

Meng de koekkruimels met de kristalsuiker, kaneel, het zout en de gesmolten boter in een grote kom en roer tot alle kruimels vettig zijn. Schep de kruimels in een springvorm (Ø 20 cm), duw ze gelijkmatig aan op de bodem en maak een opstaand randje van ongeveer 1 cm hoog. Zet de bodem 30 minuten in de koelkast.

Schep het zachte chocolade-ijs in een middelgrote kom en roer hier 75 gram marshmallows, de pure chocoladedruppels en de pecannoten door. Zorg dat ze gelijkmatig worden verdeeld. Verdeel het ijsmengsel over de taartbodem en dek de springvorm af. Laat de ijstaart opstijven in de vriezer en laat hem minimaal 8 uur tot maximaal 1 nacht staan.

Meng in een hittebestendige (maat)beker de gehakte pure chocolade en de room. Smelt de chocolade in de magnetron op vol vermogen ongeveer 1 minuut, roer halverwege, tot de ganache glad en glanzend is. Schenk de ganache over de ijstaart en laat de ijstaart 30 minuten in de vriezer staan tot de ganache hard is.

Strooi de overgebleven 75 gram marshmallows over de taart. Bruin de marshmallows desgewenst met een keukenbrander. Serveer de rocky road ijstaart meteen.

Cover Tasty
Bron: Tasty

Tasty: Taart & Toetjes (Kosmos Uitgevers) is nú te koop voor €17,50

Meer lekkere taarten

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.