Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 30 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: steak met roze tahini, bietjes en haricots verts

Wij durven te stellen dat je je steak nog nooit eerder op deze manier hebt gehad. De roze tahini die we erbij serveren staat niet alleen geweldig leuk, hij is ook nog eens de perfecte brug tussen de steak, de bietjes en de haricots verts. Ontzettend lekker is dat.

Het geheim van roze tahini is bietensap. Dat kun je kant en klaar kopen, maar het zit ook vaak in het vacuümplastic waarin gekookte rode bietjes verpakt zitten. Vang je dit vocht op, dan kan je hier prima mee aan de slag. De bietjes zelf heb je trouwens ook nodig in dit recept, wel zo handig.

Geroosterde bietjes in laurier-broodkorst

steak met bietjes, roze tahini en haricots verts
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Steak met roze tahini en bietjes

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie.

Bewaar het vocht dat in de verpakking zit van de voorgekookte mini bietjes. Doe deze samen met de haricots verts in de ovenschaal, geef het geheel nog een scheut olijfolie en kruid af met peper en zout. Zet gedurende 15 minuten in de warme oven.

Maak intussen de roze tahini. Doe daarvoor alles in een kommetje en roer goed door elkaar. Begin met een klein scheutje water en voeg meer water toe indien het mengsel te dik wordt.

Zijn de ovengroenten bijna klaar? Verwarm dan een pan op hoog vuur. Bestrooi het vlees met zeezout en een heleboel zwarte peper en bak de steak naar wens terwijl je hem om de minuut keert.

Haal de steak uit de pan en serveer samen met de ovengroenten en de roze tahini.

steak met bietjes, roze tahini en haricots verts
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer makkelijke recepten voor doordeweeks:

O, en maak jij één van onze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.