Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 6 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: makkelijk valentijnstoetje met ricotta, frambozen en meringues

Een makkelijker valentijnstoetje dan dit bestaat haast niet. En toch, het is zó lekker! Want wat kan er misgaan als je ricotta, frambozen en schuimpjes combineert? Juist ja: helemaal niets.

Door de frambozen en de meringues heeft het toetje iets weg van een eton mess. Maar in plaats van slagroom gebruiken we hier ricotta, wat het zo mogelijk nóg makkelijker maakt. En om in de sfeer van Valentijnsdag te blijven, geven we de ricotta een roze kleurtje met verse frambozen.

> Meer inspiratie voor Valentijnsdag gezocht? Culy’s ultieme Valentijnsmenu voor twee

Valentijnstoetje met ricotta, frambozen en schuimpjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Makkelijk valentijnstoetje met ricotta, frambozen en meringues

  1. Prak 100 gram van de frambozen fijn met een vork of een pureestamper. Meng met de ricotta en 1 eetlepel poedersuiker tot een roze, gladde massa (hier en daar nog wat stukjes kunnen geen kwaad).
  2. Zet twee glaasjes klaar. Vul de bodem van beide glaasjes met een laagje frambozen. Die kun je heel laten en/of in grove stukjes breken, wat je leuk vindt.
  3. Lepel een laagje van het roze mengsel in het glas en brokkel er een laagje meringues over. Herhaal dit proces twee keer: eindig dus met een laagje meringue. Schik eventueel nog een framboos op het valentijnstoetje, ter afwerking.
Valentijnstoetje met ricotta, frambozen en schuimpjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer makkelijke toetjes?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.