Culy
Culy Inspiratie 28 april 2016

10 x onze favoriete producten uit de toko

Ken je het gevoel dat je in een toko staat, maar géén idee hebt welke producten je mee naar huis moet nemen? Wij zetten onze favoriete producten uit de toko op een rij.

Tip: bij de toko worden veel producten in grote verpakkingen verkocht. Op het eerste gezicht lijkt het misschien overbodig, maar het kan ontzettend in de uiteindelijke (kilo)prijs schelen en vaak zijn deze producten lang houdbaar.

Rijst

Dacht je dat ze bij de supermarkt veel verschillende rijstsoorten verkopen? Bij de toko hebben ze vaak de meest uiteenlopende varianten, in grotere verpakkingen en vaak voor véél lagere prijzen.

Zwarte rijst stock2

Noedels

Bovenstaande geldt ook voor noedels. Van gewone miehoen tot soba- en rijstnoedels: alles is er! Ook fijn: je hebt vaak kleinere (eenpersoons) verpakkingen, maar ook grotere.

Rijst noedels

Groenten

Niet alleen inheemse soorten als kousenband en paksoi, maar ook gewoon spinazie en paddenstoelen kun je bij de toko vaak voor een goede prijs kopen. Daarbij is het assortiment vaak uitgebreider.

Vooral de verschillende soorten bokchoi (kleine paksoi) zijn op de Culy redactie favoriet.

Baby paksoi stock

Hot sauce

We love hot sauce, en dan niet alleen zoetzure chili- en Sriracha. Vaak verkoopt een toko tientallen sambalsoorten en meer, en kun je dus goed kijken hoe zoet, zuur of pittig je het wilt hebben.

chinese spring rolls

Edamame

Hoewel je de groene sojaboontjes tegenwoordig gedopt en wel bij Albert Heijn kunt kopen, de grote zakken in de diepvries van de toko zijn vele malen voordeliger. Bewaar in de vriezer en pak zo nu en dan een handje van de boontjes als snack of door je avondeten. Yum!

Stock edamame boontjes0006

Sushi-benodigdheden

Maak je weleens zelf sushi? Ga hier dan los op alle benodigdheden. Je zult zien dat de prijzen een stuk lager liggen dan in de supermarkt en vaak is de kwaliteit beter (zeker bij sushirijst).

Denk aan producten als nori, rijst, ingelegde gember, wasabi, sojasaus en Japanse azijn.

overhead shot of hands rolling sushi and ingredients on table

Zeewier

Naast de nori voor sushi en salades kun je bij de meeste Aziatische winkels ook andere wieren kopen. Denk aan kombu voor misosoep, maar er is nog zoveel meer!

Zeewier is het perfecte ingrediënt om een bouillon of soep net wat meer umami te geven. Dit geldt overigens ook voor bonito flakes (gedroogde tonijn), wat natuurlijk geen wier is, maar wel een vergelijkbaar effect heeft.

Kombu zeewier stock

Kruiden & specerijen

De kleine potjes in de supermarkt kunnen nog zo makkelijk zijn, maar op gedroogde kruiden en specerijen kun je écht bezuinigen bij de toko.

Haal specerijen als gemalen komijn en chilipeper, of kijk naar de meest gebruikte kruiden in je favoriete kookboek.

Currypoeder kerriepoeder stock

Kokoswater

Kokoswater is eigenlijk ontzéttend duur in de supermarkt. Ja, de verpakkingen van Vita Coco zien er heel gezellig uit, maar bij de toko betaal je gerust de helft minder.

Stock kokoswater

Dumplings

Tot slot dumplings! De vriezers liggen er vol mee en wij halen dan ook regelmatig een pak of zak voor thuis. Ideaal voor tijdens de borrel en verkrijgbaar in alle soorten en maten.

Onze favorieten zijn die gevuld met varkensvlees & garnalen (gemixt) en gyoza’s met kimchi. En als je dan toch bezig bent: haal gelijk een stoommandje, scheelt ook aardig wat met de mandjes bij dure kookwinkels.

Potstickers

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
10 x onze favoriete producten uit de toko
Sluiten