Culy Homemade: Caesar pizza met Parmezaan, mozzarella en kip

Een Caesar pizza? Juist, dit is een combinatie tussen een gewone pizza en de geliefde Caesarsalade. Italianen zullen ons voor gek verklaren, maar dat mag de pret niet drukken!

Verwarm je oven voor op 200 graden. Rol het pizzadeeg uit op een met olie ingevette bakplaat. Meng de dressing met de zure room en besmeer hiermee het deeg. Laat een ruime eetlepel dressing over en zorg houd de randjes van het deeg vrij.

Caesar-pizza-met-kip2

Halveer de cherrytomaatjes en scheur de mozzarella in stukken. Snijd de kip in stukjes en bak in de pan goudbruin, zde stukjes hoeven nog niet gaar te zijn. Verdeel de mozzarella over de pizza en top met de cherrytomaatjes, de Parmezaan en de kip. Bak in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin.

Snijd ondertussen de sla in grove stukken en meng de resterende dressing met een eetlepel citroensap. Meng de sla met de dressing en verdeel over de pizza. Top met wat extra Parmezaanse kaas en enjoy!

Tip: hou je van bacon? Voeg dan zeker wat stukjes toe!

Caesar-pizza-met-kipCaesar-pizza-met-kip5

Voor 1 pizza:

  • 1 portie pizzadeeg (zelf gekocht of zelf gemaakt)
  • 75 milliliter Caesardressing (zelf gekocht of zelf gemaakt)
  • 2 eetlepels zure room (crème fraîche kan ook)
  • 1 bol mozzarella
  • 2 handjes geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 3 kippendijfilets
  • 1 kropje little gem sla of een halve krop romainesla
  • 1 eetlepel citroensap

Jouw recept op Culy.nl

Stuur je recept in