Culy Homemade: bananenmuffins met chocolade

Deze bananenmuffins met chocolade zijn gemaakt naar een recept van Nigella Lawson. We pasten dit recept een tikkie aan (iets meer suiker, iets minder bloem, extra vanille…), om ze nog onweerstaanbaarder te maken.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de muffinpapiertjes in de bakvorm of, als je deze niet hebt, vet elk vormpje in met bakspray of wat olie (een kwastje is hier handig voor).

Doe de bananen in een grote kom en prak ze fijn met een handmixer, of gebruik een staande mixer. Voeg daarna de olie, eieren en de suiker toe, en mix goed door.

Meng in een andere kom de bloem, cacaopoeder, zout en baking soda. Zeef deze droge ingrediënten boven de kom met natte ingrediënten (dit is essentieel voor de zachte structuur van de muffins!). Voeg ook het vanille-extract (of verse vanille) toe. Mix alles goed door elkaar tot een mooi beslag (deze hoort vrij vloeibaar te zijn).

Schep met behulp van een ijslepel het beslag in de vormpjes, je moet precies genoeg hebben voor 12 muffins. Zet de bakvorm ongeveer 18 minuten in de oven op 200 graden.

Laat de bananenmuffins afkoelen in de vorm.