Culy Homemade: walnootmuffins met ahornsiroop

Culy 14 jan 2017 Recepten

Deze walnootmuffins met ahornsiroop zijn ontzettend makkelijk te maken en best stevig, dus prima mee te nemen voor onderweg.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een muffin-bakplaat in, of bekleed ‘m met 12 muffinvormpjes.

Klop in een keukenmachine de boter met de suiker tot het licht en romig is. Voeg de ahornsiroop en de eieren één voor één toe en mix goed door.

Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en zout. Voeg dan om en om steeds een beetje van het bloem-mengsel en de melk toe aan het natte mengsel, totdat alles is gemixt. Hak de walnoten grof en spatel door het mengsel.

Schep het beslag in de muffinvormpjes (dat gaat heel handig met een ijsschep). Bak ze 20 tot 25 minuten in de oven op 190 graden. Als de walnootmuffins goudbruin zijn en een satéprikker er droog uit komt, zijn ze gaar.

walnootmuffins-met-ahornsiroop0002

Voor 12 muffins:

  • 240 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 120 gram boter, op kamertemperatuur en een beetje zacht
  • 90 gram bruine suiker
  • 120 ml ahornsiroop
  • 2 eieren
  • 180 ml melk
  • 75 gram walnoten

Broma Bakery

Reageer op artikel:
Culy Homemade: walnootmuffins met ahornsiroop
Sluiten