Redactie
Redactie Inspiratie 21 apr 2014
Leestijd: 6 minuten

Het eetdagboek van… Sabine van Ohmyfoodness.nl

Je ziet ze vaak in tijdschriften: eetdagboeken van (on)bekende Nederlanders. Een van onze favoriete rubrieken, maar vaak ligt de nadruk op het advies van een diëtist. Heel belangrijk, maar lekker eten en genieten, dat vinden wij bij Culy óók belangrijk! Daarom een nieuwe rubriek op Culy: “Het eetdagboek van”. Met vandaag: Sabine van Ohmyfoodness.nl.

“Wat een timing om een eetdagboek voor Culy bij te houden… Net na een drukke verhuizing is mijn eetpatroon niet wat het zou moeten zijn. Het voornemen om weer echt gezond te gaan eten (ik ben net 10 kilo afgevallen!), viel volledig in het water en startte eigenlijk pas na deze week weer goed. Enfin, toch heb ik braaf alles dat ik heb gegeten voor jullie bijgehouden en aan het eind van de week confronteerde ik me met het feit dat ik bijzonder weinig fruit heb gegeten afgelopen week.”

Maandag

Ik start de week goed met een smoothie van sojamelk met aardbei, framboos, kokos en chiazaad. Niets aan het handje. Ook in de auto op weg naar de CuliPerslunch in Amsterdam gaat het best goed, ik eet een mueslireep. Overigens ben ik zo iemand die vijf à zes maaltijden per dag aanhoudt, ik merk dat dat veel goeds doet.

Tijdens het evenement is er veel lekkers te proeven en dus beschouw ik dit als lunch. Goede parmaham, Hollandse garnaaltjes, macarons, een stuk steak van de Big Green Egg; ik kom niet bepaald tekort vandaag.

Omdat een rit van Amsterdam naar mijn huis toch dik een uur kost, krijg ik onderweg tegen 15.00 uur trek. Ik eet een stukje focaccia met tomaat en drink er een klein flesje bananenshake bij die ik beide in mijn goodiebag vind.

’s Avonds een salade met aardbei, parmaham en geitenkaas met als avondsnack een bakje aardbeien.

Dinsdag

Om kwart voor zes gaat mijn wekker, klaar om een ochtenddienst te draaien in het hotel waar ik werk. Ik ontbijt met een kommetje yoghurt met aardbeiencoulis, muesli, kokos, chiazaad en gemengde noten. Tijdens het werk eet ik een stukje ‘Brainfood Brownie’, een concept dat in ons hotel geïntroduceerd is om de zakenlui een energieboost te geven tijdens een vergadering. Zij krijgen dan tussendoor een healthy snack.

Ik lunch op het werk met orzosalade met venkel en een kaiserbroodje met sla, jong belegen kaas en komkommer. Eenmaal thuis om 16.00 uur eet ik een Stoats haverreep en ga ik aan het werk voor OhMyFoodness. Mijn werk voor de blog bestaat op een dag dat ik in het hotel werk vooral uit mails beantwoorden, foto’s bewerken en artikelen uitwerken.

Ik dineer wederom met een salade: dit keer veldsla met avocado, rivierkreeftjes en een gepocheerd ei. Mijn allereerste, goed gelukte gepocheerde ei. Hurray! ’s Avonds werk ik tot laat door; daarna kan ik de brownie die Rutger (van Heel Holland bakt!) had gebakken toch echt niet meer laten liggen. Ik heb er van genoten.

Woensdag

Vandaag gaat het een beetje mis. Op thuiswerkdagen waarop ik voor OhMyFoodness werk komt er doorgaans veel lekkers op tafel. Ik ontbijt die ochtend met een kommetje yoghurt met jam, chiazaadjes, kokos, muesli en gemengde noten. Toch wel een van mijn favoriete ontbijtjes.

Als tussendoortje homemade Pop Tarts en als lunch wentelteefjes van suikerbrood met gele pruimen en geraspte kokos. Oeps… Ik moest toch echt voor Pasen aan de slag en het is zonde om weg te gooien.

Mijn middagsnack is een Stoats haverreep en als avondeten eten we citroenkip van kippendijen met gebakken krieltjes en zelfgemaakte komkommersalade. Dit laatste eten we lekker op in de tuin, zo fijn!

Tijdens het werken ’s avonds eet ik een schaaltje Hamka’s chips. Die had ik al lang niet meer gehad!

Donderdag

Donderdag is wederom een thuiswerkdag, maar ik vergeet ’s ochtends te ontbijten. Uiteindelijk doe ik dat pas om 11.00 uur, met twee meergranen boterhammen: eentje met speculoos van Jules Destrooper, mijn absolute guilty pleasure, en eentje met cacao-speculoosspread van Aix et Terra, de lekkerste chocoladepasta ooit.

Vanwege het late ontbijt sla ik de ochtendsnack over. Ik lunch met Eggs Benedict die ik maak voor de Paasweek op OhMyFoodness. Een vrij zware en vette lunch en daarom heb ik als middagsnack voldoende aan een appeltje.

Het avondeten bestaat uit een variëteit aan pizza’s die ik test voor een artikel op mijn blog. Niet helemaal volgens planning, maar wel erg lekker.

Vrijdag

Vrijdag gaat wederom een erg vroege wekker voor een ochtenddienst in het hotel. Ontbijten doe ik met mijn favoriet: een kommetje Alpro Mild & Creamy in de smaak limoen-citroen met muesli, noten, chiazaden, kokos en een lepel gojibessen.

Ik neem een Stoats haverreep mee naar het werk om tussendoor te eten. Als lunch een meergranentosti met kaas en Italiaanse worst. Ik eet er een beetje huzarensalade bij.

Eenmaal thuis eet ik twee pruimen en ga ik direct aan de slag met het avondeten: rode uientaart met geitenkaas en tijm met een eenvoudige salade ernaast.

’s Avonds werk ik aan de blog en eet ik een paar paaseitjes. Hoeveel dat er zijn durf ik niet te zeggen… ai, da’s vaak geen goed teken.

uientaart

Zaterdag

‘Uitslapen’ tot 8.00 uur en daarna gauw ontbijten met twee meergranen boterhammen: eentje met Speculoos en een met de Aix et Terra spread. Vervolgens naar de markt om wat inkopen te doen, dit doen we vrijwel iedere week. We halen fruit, kaas en lekkers bij de bakker.

De ochtendsnack sla ik over, lunchen doe ik met twee stukken vers ciabattabrood: eentje met pittige kip-sambasalade (uit een bakje, moet ook eens kunnen) en de ander beleg ik met wagyu salami.

Van de markt nemen we chocolademuffins mee, daar eet ik er een van voordat ik om 14.00 uur naar het werk vertrek voor een avonddienst.

Normaliter neem ik mijn eigen eten mee wanneer ik een avonddienst draai, maar vandaag schiet dat erbij in. Ik krijg frietjes met draadjesvlees en een salade voorgeschoteld. ’s Avonds snack ik een handvol nootjes, waarna ik om kwart voor twaalf weer thuis kom.

draadjesvlees

Zondag

We beginnen de zondag (uitgeslapen tot half 10, wauw!) met een uitgebreid ontbijt: hartige minicroissants. Nu we eindelijk een eettafel hebben kunnen we op zondag uitgebreid ontbijten. Wat is dat toch heerlijk! In het oude huis hadden we helemaal geen eettafel en aten we altijd op de bank; toch een stuk minder fijn.

Als snack/lunch eet ik weer een chocolademuffin van de markt, het is maar goed dat we er niet zoveel hadden meegenomen, want oh, wat zijn ze lekker.

Aangezien ik 13 april meedoe aan de IJsselloop in Deventer moet ik toch echt weer eens een rondje gaan hardlopen. ’s Middags loop ik 5,5 kilometer en omdat die run zó slecht ging, duw ik thuis direct maar twee chocolate chip cookies achter elkaar naar binnen. Emo-eter. De rest van de dag werk ik aan de blog.

Als avondeten maakte ik crispy beef met basmatirijst. ’s Avonds nog even relaxen voordat de nieuwe week weer begint: ik duik op de bank met een bak zoute popcorn en de film 12 Years a Slave.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.