Chocolade moelleuxtaart van de 17-jarige foodblogger Louie

Culy 21 apr 2014 Recepten

Foodbloggen is een ware rage. En daar zijn we blij mee, want je hoeft geen professional te zijn om een blog te beginnen, of een bepaalde leeftijd te hebben. Dat bewijst de 17-jarige Louie van Nieuwenborgh wel, bekend van zijn blog bakedlouies.blogspot.be.

Deze culinaire Vlaming heeft zojuist zelfs zijn eerste bakboek uitgebracht. En wij mogen een heerlijk recept op Culy publiceren: voor een chocolade moelleuxtaart, met slechts 5 ingrediënten.

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde bakvorm (ca. 22 cm diameter) in met boter of olie en bestuif met wat bloem. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eidooiers en de kristalsuiker in een grote kom bleek en romig. Smelt de boter op een zacht vuur of in de magnetron en meng ze geleidelijk door het eiermengsel. Zeef de bloem en meng ze samen met de gesmolten chocolade erdoor.

Klop de eiwitten in een aparte kom op tot stevige pieken. Spatel dat in twee delen voorzichtig door het chocolademengsel en stort het beslag in de bakvorm. Bak de moelleux 15 à 20 minuten in de oven of tot de randen gebakken zijn en het midden van de taart nog steeds vloeibaar is.

Serveer de moelleuxtaart warm met een bolletje roomijs.

Louie, amper 17 jaar oud, wordt nu al de ‘Oost-Vlaamse Jamie’ genoemd. In zijn prachtig vormgegeven bakboek vind je originele recepten zoals Oreopasta, amarettocupcakes en homemade tortillachips. Het boek ligt nu in de (digitale) boekwinkel voor €24,95.

  • 5 eieren
  • 90 gram kristalsuiker
  • 210 gram boter
  • 300 gram pure chocolade, gesmolten en licht afgekoeld
  • 90 gram bloem
Reageer op artikel:
Chocolade moelleuxtaart van de 17-jarige foodblogger Louie
Sluiten