Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 11 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Zero Zero Amsterdam is de Italiaanse broodjeszaak waar je nu heen wil rennen

Opeens zagen we mensen er in grote getale heen hollen: Zero Zero in Amsterdam. De reden? Hun eersterangs Italiaanse broodjes. Alleen al op papier geven we die mensen groot gelijk.

Zero Zero in Amsterdam

Afgaande op de naam zou je misschien niet vermoeden dat er achter Zero Zero een ambachtelijke Italiaanse bakkerij schuilt (wij dachten eerder aan een Londense vintagewinkel), maar schijn bedriegt.

Al begrijpen snuggere zielen wellicht onmiddellijk dat Zero Zero verwijst naar Italiaanse 00-bloem. Juist: dat superfijne meel waarmee je het lekkerste pizza- en pastadeeg maakt, maar ook Italiaanse schiaccata’s. En dat laatste is exact wat ze bij Zero Zero doen.

Wat zeiden we nou, Italiaanse schiaccata’s?

Si. Italiaanse schiaccata’s zijn in feite belegde of gevulde focaccia’s uit Toscane. Niks te ingewikkeld maar simpelweg steengoed Italiaans brood van goede kwaliteit. In het geval van Zero Zero worden die ook nog eens op basis van zuurdesem gemaakt en als je dat hoort, weet je al: daar zit liefde in.

Hetzelfde geldt voor de ingrediënten waarmee de broodjes belegd worden. Een broodje beleggen mag dan geen hogere wiskunde zijn, bij Zero Zero lijken ze de gulden snede tot in de puntjes te begrijpen. Wij beginnen in ieder geval spontaan te kwijlen van opties als mortadella-stracciatella-pistache, vitello-tonnato of courgette-stracchino-pesto.

Koffie, kunst en wijn

De schiaccata’s zijn dan wel het ideale take-away-voer, blijven hangen kan ook in het gezellige interieur van Zero Zero. Daar zet het personeel met liefde een kopje koffie voor je, lekker bij de huisgemaakte tiramisu (wat tevens het enige toetje van de kaart is, kan alleen maar een positief teken van kwaliteit boven kwantiteit zijn).

Kies je voor dat laatste, dan kun je je meteen vergapen aan de muren vol kunst. Om de beurt krijgen verschillende kunstenaars de kans om daar te exposeren, knipogend naar het om kunst bekende Spiegelkwartier waar Zero Zero zit.

Adres en openingstijden Zero Zero

Ook maar zo’n schiaccata scoren? Hol mee met de rest van de stroom naar:

Nieuwe Spiegelstraat 3A

1017 DB Amsterdam

Zero Zero is dagelijks geopend van 08:00 tot 18:00. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.