Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Restaurants 2 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Vakantie-vibes en zomerse visgerechten bij Viskantine Aan De Cool in Rotterdam

Buiten eten terwijl de zon vol op je gezicht schijnt op een plekje aan het water. Pal langs de Cool in Rotterdam vind je Viskantine Aan De Cool, waar je kunt kunt genieten van een heerlijk palet aan visgerechten.

Achter het pand van het Rotterdamse restaurant De Machinist in Delfshaven ligt sinds een paar jaar het pop-up restaurant Viskantine Aan De Cool. Er is alleen een terras, dus breng vooral het zonnetje mee als je langs gaat.

Visrestaurant Viskantine Aan De Cool

De viskantine is een idee van chefkok (en eigenaar) Marcel Beijerling van De Machinist, een plek waar je terecht kunt voor eten en drinken, maar ook comedy en jazz.

Pal naast De Machinist vind je sinds een paar jaar zijn nieuwe visrestaurant dat zich alleen in de zomer uitvouwt en waar je je – zo aan het Rotterdamse water – begeeft in Spaanse vakantiesferen. En daar is natuurlijk niks mis mee.

En vis moet zwemmen! ???

106 Likes, 18 Comments – Madelon Baans (@madelonbaans) on Instagram: “En vis moet zwemmen! ???”

Geen menu, maar de catch of the day

En al helemaal niet als ze er lekkere visgerechten serveren. Bij Viskantine Aan De Cool wordt niet met een menukaart gewerkt. Je kunt dus niet van tevoren checken wat je wilt eten, maar geloof ons dat dat goed komt. Bereid je voor op heerlijke gerechten als dopgarnalen met mayonaise, vissoep, gefrituurde ijsvisjes, een hele kabeljauw of de vangst van de dag.

Liever een stukje vlees? No worries, ook dat serveren ze bij het pop-up restaurant voor de liefhebber.

Instagram post by Tim ter Haar * Jul 24, 2018 at 8:36pm UTC

28 Likes, 1 Comments – Tim ter Haar (@timrterhaar) on Instagram

Adres Viskantine Aan De Cool

Je vindt het visrestaurant aan de Willem Buytewechstraat 45 in Rotterdam. Bij goed en droog weer (van mei t/m september) is het geopend vanaf 17:00 uur. Op zondagen kun je al om 12:00 uur aanschuiven voor everything fishy. 

Reserveren is niet mogelijk, maar houd de Facebook-pagina van De Machinist in de gaten om te weten of de viskantine open is of niet.

Uit eten in Rotterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.