Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Restaurants 20 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Bij Louise Petit Restaurant in Rotterdam eet je als een Parisienne

Je waant je in Parijs als je plaatsneemt op de rode leren stoelen bij Louise Petit Restaurant in Rotterdam. Deze Franse parel werd onlangs geopend door de 21-jarige Loesje Tieleman. En wat er allemaal voor lekkers te eten valt? Dat gaan we je nu vertellen.

Het restaurant is een combinatie van elementen uit Frankrijk en de vorige eeuw. Met een houten bar en vintage-achtige schilderijen in het interieur. En ‘petit’ mag dan in de naam zitten, maar klein is het er zeker niet.

Louise Petit Restaurant Rotterdam
Louise Petit Restaurant

Het menu van Lousie Petit Restaurant

Zelfs de menukaart is geheel in Franse stijl: sierlijke letters in het zwart en rood die de keuze bijna nog lastiger maken. Ga voor het voorgerecht voor een zalmtartaar met avocado, mierikswortel en Granny Smith of go French all the way met de slakken met kruidenboter.

Bij de hoofdgerechten op het menu staat onder meer sliptong gebakken in roomboter met kappertjes en lamsoor en een hele kip uit de rotisserie met Roseval aardappel en tomaat. Als toetje kun je natuurlijk voor een lekker kaas assortiment gaan of voor bladerdeeg met Crème Suisse en appel. Culinaire bijkomstigheid: oesters kun je er altijd naast bestellen.

Bonne appetit, al gereserveerd voor morgen, er zijn nog wat plekjes vrij ????

99 Likes, 3 Comments – Louise Petit Restaurant (@louisepetitrestaurant) on Instagram: “Bonne appetit, al gereserveerd voor morgen, er zijn nog wat plekjes vrij ????”

Er is meer

Dacht je dat ik nu alles al opgesomd had? Non, non, ma cherie. Er is nog meer. Je bent ook welkom voor een lekkere lunch, zoals een Croque Monsieur of Madame, een huisgemaakte garnalenkroket of een Salade Nicoise met ei, tonijn, kappertjes en ansjovis.

Je geniet extra van het eten, want je hebt een mooi uitzicht op de veerhaven. En wat maakt het plaatje meer af dan een goede wijn erbij? De keuze is reuze, uit zowel de rosé en de witte en rode wijnen. Bon appetit! 

Het adres van Louise Petit Restaurant:

Veerhaven 12-13b
3016 CJ Rotterdam

Louise Petit Restaurant is van dinsdag t/m zaterdag geopend. Reserveren kan telefonisch en online op de website.

Meer gezellige restaurants in Rotterdam?

Life is too short, eat dessert first?✨#millefeuille#delicious#food#louisepetitrestaurant#hmm#open#reserveernu

116 Likes, 0 Comments – Louise Petit Restaurant (@louisepetitrestaurant) on Instagram: “Life is too short, eat dessert…”

The calm before the storm ❤ zien we jullie vanavond? #wijn#cotedeboeuf#zin#in#louisepetitrestaurant#fun#uiteten#rotterdamculinair

96 Likes, 1 Comments – Louise Petit Restaurant (@louisepetitrestaurant) on Instagram: “The calm before the storm ❤ zien we jullie vanavond?…”

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.