Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 11 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Bij The Roast Club in Eindhoven wordt alles bereid op ‘Green Eggs’ – en dat is lekker!

Houd je wel van een lekker rokerig smaakje aan je gerechten? Dan moet je bij The Roast Club zijn! Dat is het eerste restaurant in Eindhoven dat vrijwel alle gerechten bereidt op grote ‘Green Eggs‘. Van vlees tot groenten: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Dat je die gerechten vervolgens ook nog mag opeten in een gezellig interieur (mét hipster bakstenen muur), maakt deze plek tot een hotspot waar je absoluut een keer heen moet.

Afbeelding van The Roast Club restaurant in Eindhoven 2

Het menu bij The Roast Club in Eindhoven

Zoals te verwachten is aan de naam, bestaat de kaart voor een vrij groot deel uit gegrild vlees. Bestel bijvoorbeeld runderbavette met smoked beef fat vinaigrette, slow gegaarde runder short rib met zwarte knoflook of pulled pork shoulder. Je kunt ook voor de wekelijks wisselende Prime Cut gaan.

Toch liever vis? Kies dan bijvoorbeeld voor gerookte zeebaars-ceviche met gegrilde citrus, avocado en pickled jalapeno of gerookte gamba’s met chorizo-aioli en geroosterde knoflook. Voor vegetariërs zijn er onder andere gerookte aubergine met Parmezaanse kaas, ahornsiroop en noten, en gerookte flespompoen met garam masala, tahini en gerookte amandelen.

Afbeelding van The Roast Club restaurant in Eindhoven 3

Zoals we inmiddels bijna gewend zijn, zijn het wel ‘veelal kleinere gerechtjes, want waarom kiezen als je ook alles van de menukaart kunt proeven?’ Minder geschikt voor mensen die van delen houden – hoewel twee gerechten voor jezelf bestellen ongetwijfeld ook gewoon kan.

Afbeelding van The Roast Club restaurant in Eindhoven 4

Naast heerlijk eten heb je bij The Roast Club trouwens ook lekkere wijnen – mét mooie etiketten, zoals bovenstaande. Het restaurant is daarom een fijne plek om met vrienden af te spreken en samen je weekend in te luiden (of af te sluiten). Als je wilt, kun je tot ruim na middernacht blijven zitten, en bijdragen aan de gezellige sfeer die er toch al hangt.

Afbeelding van The Roast Club restaurant in Eindhoven 5

We zijn overigens niet de enige die je deze plek aanraden: sinds de opening in november zijn de tafels altijd bezet. Reserveren aan te raden, dus!

Het adres van The Roast Club

Kleine Berg 83
5611 JT Eindhoven

Het restaurant is op woensdag en donderdag geopend van 16.00 tot 02.00 uur en van vrijdag t/m zondag van 15.00 tot 02.00. Reserveren kan op de website.

Meer toffe restaurants in Eindhoven:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.