Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 12 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Video: zo maak je een hartige taart van boerenkool met worst

We kennen allemaal wel de stamppot boerenkool met worst, maar heb je er ooit al eens aan gedacht om je stamppotje in een taartvorm te gieten? In deze video van Food52 krijg je het recept voor zo’n overheerlijke hartige taart van boerenkool met worst!

Het is een heel makkelijk recept, zeker als je al een voorgebakken taartbodem op de kop kunt tikken. Maar goed, een taartdeegje is ook hartstikke snel gemaakt.

Sausage and Kale Dinner Tart

Sausage and kale both are iconic winter fare. They dominate this tart with only minor distractions from sauteed onion, garlic, and the slightest addition of ricotta cheese.

Hartige taart van boerenkool met worst

Verder is het een kwestie van ui en knoflook aanfruiten, het vlees van een paar worstjes bruin bakken en vervolgens boerenkool laten slinken in de pan met een beetje witte wijn. Daarna nog verse basilicum en ricotta erbij, een eitje en zout en peper.

Daarna hoeft de taart alleen nog maar 15 tot 20 minuten te bakken in een oven op 200 graden. Lekker bij de volgende borrel, of als makkelijke maaltijd voor doordeweeks!

Meer recepten voor hartige taart:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.