Redactie
Redactie Restaurants 27 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Kazerne in Eindhoven: dineren tussen kunst op een creatieve plek

Bij de Kazerne in Eindhoven vind je 2000 vierkante meter aan wine, dine & design. Je eet hier huisgemaakte, verfijnde gerechten zoals Riso nero met pompoen of zwaardvis met kwartelei, bereidt door tweesterren-chef Carlos Blankers. The New York Times is al fan van dit restaurant, nu jij nog… 

Chef van de Kazerne in Eindhoven

In de keuken van de Kazerne vind je tweesterren-chef Carlos Blankers. Hij werkte eerst als souschef bij Graham’s Kitchen in Amsterdam. Vorig jaar heeft hij de hoofdstad verlaten voor het innovatieve Eindhoven. Samen met souschef Giovanni Gabana ontwikkelt chef Carlos Blankers voor de Kazerne iedere twee weken een aantal nieuwe seizoensgebonden gerechten.

Wat kan je verwachten? Verse, huisgemaakte, robuuste en groente georiënteerde gerechten. Alles heeft een Italiaanse touch. Voor vegetariërs zijn er ook altijd opties. De smaken zijn verfijnd en de gerechten zitten goed in elkaar. Klinkt ons heel goed in de oren, of eh.. mond.

Kazerne-Eindhoven
Bron: De Kazerne

Op het Menu bij de Kazerne

Het menu van de Kazerne is minstens even interessant als het concept van deze plek. Vanaf het middaguur kan je hier de hele dag terecht voor lunch, borrel of diner. Ben je in Eindhoven, dan moet je dus zeker de menukaart van de Kazerne uitproberen.

Met voorgerechten als zwaardvis met kropsla, olijven & gepocheerde kwartelei of kalf met selderij, karnemelk & waterkers begint je diner goed. Vervolgens eet je hier een in-between gerecht, om je smaakpapillen helemaal warm te houden.

Kazerne-Eindhoven

Tripje down south

Zo’n in-betweener is bijvoorbeeld risotto naar recept van souschef Giovanni Gabana. Als hoofdgerecht eet je riso nero (zwarte rijst) met geroosterde pompoen, venkel en Fontina kaas of runderbavette met runderwang, bonen, cime di rape, krieltjes en jus. Bij je hoofdgerecht drink je een mooie wijn zoals een Oostenrijkse Riesling of een Franse Irancy. De wijnkaart is zeer uitgebreid, dus er is keuze volop!

De avond sluit je af met honingparfait met pompelmoes, gepocheerde abrikoos en dille of een klassieke tarte tatin. Je vindt hier dus zowel vernieuwende als klassieke gerechten, voor iedereen staat er iets op de menukaart. En eigenlijk willen wij de complete kaart uitproberen. Die is namelijk echt wel dat tripje down south waard.

Restaurant de Kazerne Eindhoven
Bron: De Kazerne

Adres van de Kazerne in Eindhoven

Paradijslaan 2-8
5611 KN Eindhoven
The Netherlands

De Kazerne is dagelijks open van 12:00 tot 21:30 uur. Reserveren kan online

Nog meer borrelen en eten in Eindhoven?

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.