Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 26 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Valenzia in Eindhoven: een combinatie van Spaans én Aziatisch eten

‘MediterrAsian’, zo noemt restaurant Valenzia zijn keuken. Je kunt er namelijk niet alleen Spaanse tapas eten, maar ook Aziatische gerechten – en soms een combinatie daarvan. Die worden geserveerd als shared dining-gerechtjes in het prachtige restaurant, én op het dakterras.

Het restaurant werd opgezet door de Koreaanse kok Sunny Devens en de Spaanse Adrian Zarzo. Die laatste is ook eigenaar van restaurant Zarzo in Eindhoven, dat bekroond is met een Michelinster. De twee koks ontmoetten elkaar jaren geleden in de keuken van De Librije en hebben nu eindelijk de handen ineen geslagen.

hotspot Valenzia Eindhoven 3

Het menu bij Valenzia in Eindhoven

De keuze is reuze bij Valenzia, en dat komt vooral door de samensmelting van twee culturen. Zo kun je je eigen tapasmenu samenstellen (denk: calamares, patatas bravas en andere klassiekers, maar ook verrassende twists als avocado-gazpacho) of een vooraf samengestelde selectie van 9 tapas om te delen bestellen. Op de kaart prijken echter ook dim sum en een heuse rijsttafel.

Zelfs de dessertkaart is lekker gevarieerd: kies bijvoorbeeld voor crema catalana of een crispy bun sereh.

hotspot Valenzia Eindhoven 4
hotspot Valenzia Eindhoven 5

Bib Gourmand

Valenzia biedt ook een Bib Gourmand aan, een driegangenkeuzemenu (vis, vlees of vega) voor € 36,50 per persoon. Op die manier kun je vrij goedkoop van een kwalitatief menu genieten. Als hoofdgerecht kies je bijvoorbeeld voor schol boemboe Bali Nasi Goreng, of Ibericowangetjes met linzen.

Extra fijn is dat het restaurant ‘het gevoel van thuiskomen’ wil uitstralen. Nu hebben wij persoonlijk geen hele muur vol wijnflessen (helaas), maar de zachte dekentjes op de banken maken het inderdaad erg aanlokkelijk om plaats te nemen voor een MediterrAsian diner. Leg de stokjes maar vast klaar!

Het adres van restaurant Valenzia

Stratumseind 103
5611 ER Eindhoven

Het restaurant is op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 17.00 tot 22.00 uur. Op zondag kun je er terecht van 13.00 tot 21.30 uur. Reserveren kan uiteraard op de site

Meer restaurants in Eindhoven

hotspot Valenzia Eindhoven 2
hotspot Valenzia Eindhoven 6

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.