Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 1 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Bij deze taco omakase in de kelder van Grand Central eet je 11 gangen taco’s

Onze liefde voor taco’s is oneindig, kunnen we met zekerheid zeggen. Niet heel gek dus dat er een nieuwe naam op onze wensenlijst van restaurants prijkt. Dirty Taco is een mini-restaurant met slechts 6 plekken en gehuisd in de ondergrondse gangen van Grand Central: hét iconische treinstation in New York City.

Een plek waar je niet zo snel 11 gangen met taco’s zou verwachten.

Bij deze taco omakase in de kelder van Grand Central eet je 11 gangen taco’s

Eerlijk is eerlijk: het is niet de allereerste taco omakase ooit. Die was er al in, hoe kan het ook anders, Mexico. In fine-dining restaurant Pujol in Mexico-Stad om precies te zijn. Daar serveerde chef Enrique Olvira een 7-gangen tasting menu bomvol taco’s, misschien wel het bekendst door het serveren van een mole van wel 2500 dagen oud. Vervolgens deden een flink aantal overige restaurants ook een poging, maar een exclusieve versie in een iconisch treinstation zagen we niet eerder.

Taco’s to go

En met slechts 6 plekken betaal je de huur van zo’n exclusieve plek natuurlijk niet zo 1, 2, 3. Daarom organiseren eigenaren Tae Lee en Jake Geragos de exclusieve omakase slechts 2 keer per maand, lezen we in een artikel gepubliceerd door New York Eater. De overige dagen staan er hongerige klanten aan de counter voor een bijna net zo gewilde taco to-go.

Omakase

Omdat de aandacht voor het ambacht van rijst bereiden te vergelijken is met die van het bereiden van mais voor een taco, komt de associate met het Japanse omakase op: vrij vertaald naar ‘ik laat mijn keuze aan je over’, een blijk van vertrouwen gericht op de chef van het restaurant.

Armeens Koreaans

Echt traditioneel Mexicaans is Dirty Taco niet: de ene eigenaar is Armeens, de ander Koreaans, en beide hebben hun passie voor taco’s ontdekt in Californië. Maar dat levert enkel de meest innovatieve en interessante culinaire combi’s op. Denk aan gefrituurde zwezerik met avocadocrème, een taco met makreel, labneh en kimchi en een mole gemaakt van dadels, abrikozen en kakifruit.

De laatste gang

Ook leuk: de laatste gang is oneindig. Dat betekent in dit geval: de koks werken met de ingrediënten die nog over zijn en blijven taco’s maken totdat je aangeeft dat je genoeg hebt. Het gehele menu kost 150 dollar, maar dat is inclusief onbeperkt Koreaanse rijstwijn en fooi. Meer weten? Check de website van Dirty Taco voor meer informatie.

Meer lekker eten in New York City:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.