Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 27 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Ontroerend: deze pizzaiola verkoopt pizza’s vanuit haar appartement in Brooklyn

Omdat we in deze tijd haast zitten te snakken naar positiviteit, werden we enorm geraakt door het verhaal van de Amerikaanse Miriam Weiskind. Munchies maakte een mini-docu over de 40-jarige pizzaiola die pizza’s verkoopt vanuit haar appartementje in Brooklyn. Het zijn pizza’s met een hart.

Gratis pizza voor wie het kan gebruiken

Het is niet alleen bewonderenswaardig wat een fantástische pizza’s Miriam in haar eentje bakt in haar kleine appartement (tof detail: ze gebruikt daarvoor de Pizzaiolo Smart Oven van Sage Appliances, waar we laatst ook al uitgebreid over schreven). Ze raakte dusdanig geïnteresseerd in de kunst van het bakken van een écht goede pizza, dat ze haar baan als art director opzegde en één van de weinige vrouwelijke pizzaiolo’s werd. Je moet maar durven!

Ook indrukwekkend aan Miriam’s verhaal, is dat de verkoop van haar pizza’s op basis van donaties gaat: je betaalt wat je het waard vindt. Want de rest van de pizza’s zijn gratis voor mensen met een vitaal beroep, mensen die door de crisis werkloos zijn geraakt en iedereen die het simpelweg goed kan gebruiken.

Wachtlijst bij de pizzaiola

Dat de pizza’s van Miriam niet te versmaden zijn, blijkt wel uit de wachtlijst: die reikt van drie weken tot een maand. En wij snappen wel waarom.

Zo maakt ze Napolitaanse pizza’s en New York-style pizza’s, maar durft ze ook best een pizza met (ingelegde) ananas te serveren, met een Joodse twist. Ze daagt je uit om die níét lekker te vinden.

Ode aan mama

Ook te gek: haar Siciliaanse pizza die een ode is aan basketbal-legende Michael Jordan (die korst!), waar ze een handgeschreven verzamelplaatje van de basketballer bij doet.

En dat is ook nog zo ontroerend: binnenin elke pizzadoos schrijft Miriam “for mom”. Want elke pizza die ze bereidt, is een ode aan haar moeder, die onlangs overleed aan de gevolgen van corona.

Zit je al te huilen? Wij wel.

Je kunt Miriam en haar pizza-praktijken volgen op Instagram.

Hungry? Eat some pizza:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.