Culy Homemade: brunch bao met bacon & ei

Een briljante vondst van I am a Food Blog: een brunch bao. Steamed buns worden belegd met een lik hoisinsaus, knapperig gebakken bacon en een flinterdunne omelet. Zo maak je ze zelf.

We kennen de razend populaire versie van steamed buns met buikspek, hoisin en zoetzuur al even. Superlekker, maar wel een werkje. Het vlees moet namelijk een tijdje marineren. Heb je ont-zet-tende zin in bao en hoisinsaus, dan zijn deze brunch bao een fijne optie. Supersnel klaar en ultiem lekker.

Bao broodjes (buns) vind je in de diepvries bij de Aziatische supermarkt of bij de groothandel.

Brunch bao maken

Zorg dat de bao broodjes op tijd ontdooid zijn.

Bak eerst de bacon krokant. Wij zijn nog steeds fan van deze foolproof methode, maar het kan natuurlijk ook gewoon in een koekenpan.

Maak daarna de omeletten. Vet hiervoor een pan met anti-aanbaklaag goed in en voeg het losgeklopte ei toe. Wals de pan, zodat het eimengsel goed uitloopt. Wacht tot de omelet aan de randen los begint te komen van de pan, draai ‘m om en laat ‘m nog een paar seconden bakken. Laat de omelet uit de pan op een bord glijden en vouw tot een vierkantje.

Een superhandige manier om de ontdooide bao te stomen, is in de magnetron (eureka!). Leg een paar bao op een bord, bedek ze met een vochtig stukje keukenpapier en laat ze 30 seconden tot een minuut op vol vermogen stomen in de magnetron.

Bestrijk de bodem van de bao met wat hoisinsaus. Leg hier de omelet op, gevolgd door de bacon, twee plakjes komkommer en wat reepjes lente-ui.

brunch bao

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!