Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 18 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

OMG: er is bier met de smaak van Japanse instant ramen!

Ben je gek op bier én op Japanse instant ramen? Dan is deze speciaal voor jou. The Collective Brewing Project, een brouwerij uit Texas, heeft namelijk bier met de smaak van instant noodles bedacht. Dit ramen-bier smaakt perfect bij een grote kom ramen.

Ramen-bier

Je hoeft geen student te zijn om te genieten van de combinatie van instant noodles uit een pakje met een ijskoud biertje. Het is hét overlevingspakket voor krappe maanden, wanneer je weinig centen te makken hebt. En bovendien smaakt het prima. Met dank aan heel veel smaakversterkers, maar dat mag de pret niet drukken. Instant ramen heeft cultstatus.

Het inspireerde brouwerij The Collective Brewing tot hun nieuwste creatie: bier met de smaak met Japanse instant ramen. Het ramen-bier is ook nog eens gebrouwen met échte ramen noodles. 55 pond per batch, dus zeg maar 25.000 gram instant ramen.

ramen-bier
Bron: Brewtiful Life

Hoe smaakt het?

Het ramen-bier heet Cup O’Beer. Maar wat moet je je dan voorstellen bij de smaak van dit brouwsel? Cup O’Beer is een zogenaamd Gose bier. Da’s een Duitse biersoort, die vaak wat fruitig en licht zurig is. Het ramen-bier is een licht en ietwat scherp bier geworden, met tonen van gember, limoen en citroengras. Ook is er zeewier-zout in gegaan. Dat past dus perfect bij een kom vettige, zoutige ramen.

Het kan alleen een flinke zoektocht worden om dit biertje te bemachtigen. Het ramen-bier wordt vooralsnog namelijk alleen in Texas verkocht en zit op de tap in het proeflokaal van de brouwerij. Retourtje Texas dan maar?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.