Karlijn Mensink
Karlijn Mensink Restaurants 14 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Hotspot: Miss Tajine in Utrecht stooft erop los

Ook zo verzot op de rijkelijke aroma’s en smaken van de Marrokkaanse keuken? En dan met name liefhebber van tajines? Dan is dit the place to be voor jou. Miss Tajine in Utrecht wordt gerund door de goedlachse Christa a.k.a Miss Tajine!

Het is een feestje om binnen te stappen in het sfeervolle, kleurrijke en warme interieur van Miss Tajine.

Klein begonnen

Miss Tajine, Christa dus, begon ooit klein en bescheiden. Ze maakte thuis haar tajines waar voornamelijk haar familie en vrienden van konden genieten. Na een tijdje besefte ze dat ze nog heel veel anderen blij kon maken met haar overheerlijke stoofgerechten. Ze wist: hier moest ze meer mee doen.

In Indonesië stippelde zij haar droom verder uit en verwezenlijkte haar eethuis uiteindelijk aan de Hardebollenstraat in Utrecht. Zij wist haar dromen na te jagen en opende afgelopen juli haar deuren.

Tajines, soepen, pastilla en meer

De focus ligt niet alleen bij Marokkaanse gerechten. Je komt hier ook Nederlandse en andere internationale stoofgerechten tegen, allemaal bereid in de tajine. Denk aan lam met pruimen en kefta, pompoen tajine met sjalotten, rozemarijn en amandelen of de vis tajine met harissa, kaneel, limoen en gember.

Verder biedt Miss Tajine een assortiment aan voedzame en spiced soepen, salades, drie soorten pastilla en hartig gevulde taarten. Om te drinken biedt Miss Tajine je de hippe limonade van Wostok aan.

Hoe werkt het?

Je kunt kiezen voor een vega, vlees of vis- tajine menu en kiest hierbij uit verschillende bijgerechten en salades. Er wordt bij elk menu couscous en brood geserveerd. Liever geen menu maar losse gerechtjes? Kies dan uit losse tajine variaties en bijgerechten die vooral in vegan-stijl aangeboden worden. Je kunt de gerechtjes bestellen, afhalen of ter plekke in het eethuis oppeuzelen.

Een heel slimme zet om voedselverspilling tegen te gaan: Miss Tajine biedt de optie om je gerechten een dag van tevoren te bestellen. Geen gek idee in tijden waar foodwaste een ding is.

Fleurigheid ten top

Het interieur ademt Marrokkaanse gezelligheid, met een moderne twist. Hippe muurschilderingen en verdere aankleding van gezellige mandjes, plantjes en uiteraard tajine’s dragen bij aan een aangename en welkome ambiance. Super cosy! 

Adres Miss Tajine

Hardebollenstraat 2
23512 TP Utrecht

Miss Tajine is dinsdag tot en met zondag van 16:00 uur tot 21:00 uur geopend. Bekijk de website voor meer informatie.

Meer hotspots in Utrecht?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.