Claire de Court
Claire de Court Restaurants 26 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Ruby Rose Utrecht: Mediterraanse gerechtjes in een sfeervolle wijnbar

Klassiek Mediterraans eten in een Jugendstil-pand uit 1904 én oneindig veel goede wijn. Dat is wat je kunt verwachten van Ruby Rose Utrecht. Gezellig om met je vrienden of je lief naartoe te gaan, want héél veel gerechtjes zijn bedoeld om te delen.

Naast een restaurant is Ruby Rose ook een wijnbar.

Ook interessant> Wijnspreekuur: wat maakt een wijn goed of slecht?

Bloemenwinkel

Jugendstil is een sierlijke kunstvorm uit de 18e en 19e eeuw. Nog nooit iets van gezien? Dan kun je het ontdekken bij Ruby Rose. Het overweldigende interieur bestaat uit schilderingen, luxe stoffen en héél veel bloemen.

Het pand waar Ruby Rose zich in bevindt, was vroeger een bloemenwinkel. En dit zie je terug in het huidige interieur. Bloemdecoraties lopen als een rode draad door het kleurrijke restaurant.

Bron: Lars Verkroost Photography

Sierlijke Mediterraanse hapjes

Je hebt bij Ruby Rose veel keuze. Ze serveren diverse gerechten om samen te delen. Wat dacht je van een pizzetta met mosselen, of kroketjes gevuld met knolselderij en truffel (en nog veel meer andere vullingen – en zelfs een proeverij van kroketjes)?

Seafood is ook iets wat je veel terugziet op het menu van Ruby Rose. Zo kun je oesters bestellen, maar ook scheermessen of een heerlijke Pasta Vongole.

Daarnaast staan er ook een hoop vega(n) opties op de menukaart. Denk bijvoorbeeld aan een carpaccio van avocado met granaatappel of groene asperges met burrata.

Ruby Rose restaurant Utrecht hotspot
Bron: Lars Verkroost Photography

Oneindig veel goede wijnen

Ruby Rose is naast een eetbar ook een wijnbar. En dat vinden wij natuurlijk helemaal geweldig. Dit is echt de plek om lekker te gaan wijnen, wijnen, wijnen en er een gezellige avond van te maken.

Naast wijn, serveert Ruby Rose nog meer lekkere drankjes. Zo hebben ze cocktails, Port, Grappa en verschillende soorten bieren. Drink je geen alcohol? Dan worden er ook alcoholvrije biertjes geschonken.

Over het midden van de ruimte is een grote bar geplaatst, waar je jouw favoriete drankje aan kunt bestellen.

rr restaurant Utrecht hotspot
Bron: Lars Verkroost Photography

Adres en openingstijden

Ruby Rose bevindt zich aan de Korte Jansstraat 23 in Utrecht. Je kunt er elke dag terecht vanaf 15:00 uur. Voor het volledige menu en extra informatie, kun je terecht op de website.

Meer hotspots in Utrecht:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.