Toko Pedis in Utrecht: Indische gerechten met een moderne twist

Nu afhalen de enige optie is als we eens niet zelf willen koken (de horeca blijft voorlopig nog gesloten tot in ieder geval 20 mei, besloot het kabinet gisteren), zijn we bij Culy meer dan ooit op zoek naar hotspots om de lekkerste maaltijden af te halen. Toko Pedis in Utrecht is er zo eentje. Hier haal je heerlijke Indische gerechten met een leuke, moderne twist.

Afhalen bij Toko Pedis

Toko Pedis was al open voor de lockdown en gelukkig blijven ze ook in deze tijd gewoon opereren. Inmiddels hebben we al twee keer bij ze afgehaald en we dromen al van de volgende keer dat we zullen gaan. Toko Pedis serveert namelijk al die lekkere gerechten die je kent uit de Indische keuken, zoals rendang, babi ketjap, pepesan en sambal goreng telor, maar ze geven er her en der een eigen, moderne draai aan.

Zo tref je bij Toko Pedis naast de klassiekers bijvoorbeeld ook groenten als venkel, boerenkool en spruitjes aan, die ze in hun lekkere boemboes onderdompelen.

View this post on Instagram

Opnieuw heeft Utrecht een nieuwe aanwinst aan de Oude Gracht! @tokopedis is sinds kort geopend en serveert Indische maaltijden & Indo snacks (lemper, spekkoek en nog veel meer🤤)! Ze zijn ooit begonnen met sambal en hebben nu dus een eigen zaak waarbij je, je eigen Indonesische maaltijd samenstelt en lekker mee naar huis neemt. Makkelijk en écht heel lekker. X @rosadrusius • • #waarutrechteet #wue #waarnederlandeet #wnle #wheninutrecht #utrechtcity #utrechthotspot #domstad #utrecht #tokopedis #indisch #oudegracht

A post shared by Waar Utrecht Eet (@waarutrechteet) on

Venkel en boerenkool

Iets wat ons wel kan bekoren, want we worden maar wat blij van als we de bekende boontjes en sayur lodeh een keer kunnen omruilen voor urap urap van boerenkool, spruitjes pecel (geblancheerde spruitjes in pecel-saus) en kari adas van venkel gesmoord in kerrie-kokossaus.

En goed nieuws: daarmee staan er voor vegetariërs dus ook heel veel spannende vegetarische gerechten op de kaart.

Mogen we het trouwens nog even hebben over de bebek semur (gesmoorde eend) van Toko Pedis? Als je er iéts gaat proeven, laat het dan de eend zijn.

View this post on Instagram

🌶🌶🌶Vandaag geleverd door @indokeuken_utrecht (moeders Jos) VEGAN LEMPERS. 🐓🚫🌱 De vulling is vervangen door vegan kipstuckjes, maar verder op dezelfde authentieke wijze bereidt. 🤤😱 ADUH, zo lekker —— ps: weet u dat we ook Frikadel Djagung hebben? (Vega mais koekjes) Selamat 🌽❤️ #tokopedis #nonapedis #lempers #veganlemper #vegan #frikadeldjagung #maiskoekjes #oudegracht277 #utrecht

A post shared by Toko Pedis (@tokopedis) on

Utrechtse sambal

Overigens is het niet zo gek dat er zo veel smakelijks komt uit de keuken van Toko Pedis: het zijn namelijk de sambal-makers van Nona Pedis die erachter zitten. We schreven op Culy al eerder over hun ambachtelijke (en Utrechtse) sambal, in frisse, originele smaken, zoals klapper (kokos) en limoen (onze favoriet).

Natuurlijk kun je ook bij Toko Pedis aan je verslaving toegeven en de sambals van Nona Pedis kopen. Sedaaaap!

Het adres van Toko Pedis in Utrecht:

Oudegracht 277
3511 NN Utrecht

Toko Pedis is van woensdag t/m zondag geopend van 15:00 uur tot 20:00 uur. 

View this post on Instagram

Vrijdag 10 januari zijn wij open gegaan. Het openen van onze toko is het spannendste, zwaarste en leukste wat we ooit hebben gedaan! ❤️Bedankt voor alle lieve complimenten en opbouwende feedback. We zijn er mee aan de slag gegaan. Intussen is het aanbod vergroot en zijn de menu’s veranderd. Kom het zelf bekijken en vooral proeven! 🌶️🌶️🌶️Stay hot and tuned🌶️🌶️🌶️— Team Toko Pedis #tokopedis #indisch #oudegracht277 #nonapedis

A post shared by Toko Pedis (@tokopedis) on

Meer afhalen in Utrecht:

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Toko Pedis in Utrecht: Indische gerechten met een moderne twist
Sluiten