Claire de Court
Claire de Court Restaurants 14 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Lefebvre’s Liquorbar Utrecht: een modern café met zelfgestookte drank

De Neude in Utrecht heeft er weer een nieuwe aanwinst bij. De eigenaar van wijncafé Lefebvre heeft namelijk in het naastgelegen pand een liquorbar geopend. Een plek waar je kunt genieten van een goed glas rum, bourbon of een andere lekkere borrel met oesters & bites. Én extra bijzonder: ze schenken zelfgestookte gin en wodka!

Een modern café met een verhaal. Zo omschrijft eigenaar Ernest Lefebvre zijn pas geopende liquorbar.

“Hier vieren we dat we kunnen drinken en genieten”, vertelt hij. Het café volgt het verhaal van de Amerikaanse drooglegging van alcohol in de jaren ’20. De productie en verkoop van alcohol waren toen verboden, wat resulteerde in een run op illegaal gestookte drank.

Bron: Claire de Court voor Culy

Meer dan alleen likeuren

Het idee voor de liquorbar kwam van het Amerikaanse begrip liquorstore (eigenaar Ernest heeft in Chicago gewerkt). Net als in een Amerikaanse liquorstore kun je er alles krijgen. De liquorbar serveert alles van sterke drank tot lokale bieren, wijnen, frisdranken en bites.

Drink je geen alcohol? Geen zorgen, Lefebvre’s liquorbar biedt ook diverse alcoholvrije opties aan. Denk aan de Lucky Basil: een drankje op basis van basilicum, citroen en suiker of gewoon een tof alcoholvrij biertje.

Lefebvre’s liquorbar focust zich voornamelijk op kleinere lokale distilleerderijen. De grote, bekende drankmerken zul je hier dus niet vinden.

Bron: Claire de Court voor Culy

Moonshine

Aan de muren hangen foto’s die het verhaal van de 14 jaar lange drooglegging in 1919 vertellen. Alle zelf samengestelde cocktails (die je vanaf 13 januari kunt bestellen) sluiten hierbij aan.

Zo heb je bijvoorbeeld de moonshine: een cocktail met whiskey en gember, gebaseerd op dat er in de tijd van de drooglegging illegaal alcohol werd gemaakt bij het licht van de maan.

Je kunt genieten van een cocktailshow aan de bar, maar ook lekker wegzakken in de loungebanken met een kopje koffie. Beneden is er zelfs de mogelijkheid om een potje te poolen. Er hangt een onmiskenbare huiskamersfeer.

Lefebvre's liquorbar
Bron: Claire de Court voor Culy

Zelfgestookte gin en wodka

Wat extra bijzonder is aan Lefebvre’s liquorbar, is dat er zelfgestookte gin en wodka wordt geschonken. Deze drank is in samenwerking met de lokale distilleerderij ‘De Pronckheer’ gemaakt.

Omdat de Neude in Utrecht vroeger een moeras was, is er bij het maken van de drank gefocust op botanicals. Je kunt in beide dranken onder andere koriander, citroengras en aardpeerbloem (!) herkennen.

Liquorbar
Bron: Liquorbar

Van oesters tot camembert

Bij Lefebvre’s liquorbar ligt, zoals we al eerder hebben gezegd, de focus op veel meer dan alleen sterke drank en likeuren. Zo kun je er ook heerlijke hapjes bestellen.

Je kunt er bijvoorbeeld genieten van bittergarnituur en spicy chicken wings met huisgemaakte Alabama sauce maar ook van oesters. Voor de kaasliefhebbers is er ook goed nieuws. Je kunt bij de liquorbar namelijk -naast een kaasplank- een hele camembert uit de oven bestellen. Yum!

Bron: Claire de Court voor Culy

Adres en openingstijden

Lefebvre’s liquorbar bevindt zich aan de Neude 1 in Utrecht. Je kunt er elke dag vanaf 15:00 genieten van de heerlijke drankjes én hapjes, of een potje pool. Kijk vooral even op de website voor alle informatie.

Een echte wijnliefhebber? Wijncafé Lefebvre ligt er gelijk naast. Lekker overzichtelijk dus!

Meer hotspots in Utrecht:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.