Emmo de Bie
Emmo de Bie Slijterij 29 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

NIX & NIX is de eerste alcoholvrije slijterij van Nederland

“Doe mij maar een nul punt nulletje” is een uitspraak waar men een paar jaar geleden nog de wenkbrauwen bij optrok. Maar vandaag de dag zijn alcoholvrije dranken populairder dan ooit. Met ambachtelijke alcoholvrije biertjes, wijnen en zelfs sterkedrank kan je een hele avond genieten van meerdere volwassen versnaperingen en toch de dag erna fris opstaan. Nu is er één plek waar je al jouw non-alcoholische dranken makkelijk kan vinden; Slijterij NIX & NIX.

Toen eigenaar Wim Boekema en zijn vrienden de ochtend na een avond doorzakken zich niet ertoe konden zetten te gaan hardlopen, stelden ze elkaar een vraag. Is het mogelijk om een hele avond te genieten en toch de dag erna fris te zijn? Alcoholvrije drank leek de oplossing. Maar door het enorm brede aanbod alcoholvrije dranken konden ze door de bomen het bos niet meer zien.

NIX & NIX

Kwaliteit voorop

Slijterij NIX & NIX is ontstaan uit het idee om dit steeds groeiende aanbod non-alcoholische dranken duidelijker te maken voor consumenten. Na een zeer lang selectieproces waarin de beste en slechtste dranken de revue passeerden, ontstond een selectie kwalitatief hoogstaande non-alcoholische dranken.

Na deze selectie opende NIX & NIX een paar jaar geleden als webshop, maar de eerste fysieke slijterij in Haarlem volgde al snel. Inmiddels zijn er nog drie vestigingen bijgekomen in Amersfoort, Amsterdam en Heerhugowaard. Eind november gaat hun vijfde vestiging open in Tilburg.

Slijterij NIX & NIX
Bron: NIX & NIX

Proeven in de slijterij

In de fysieke slijterijen kun je uiteraard terecht voor persoonlijk advies, maar je kan er ook komen proeven! Hiermee wil NIX & NIX zijn klanten doen begrijpen hoe goed veel non-alcoholische dranken inmiddels zijn.

We moeten zeggen: het assortiment is ook wel het proeven waard. Naast je “standaard” non-alcoholische wijnen en bieren, biedt NIX & NIX ook meer onbekende en spannende dranken aan. Denk hierbij aan bijzondere kombucha’s, frisdranken met CBD (het actieve bestanddeel in cannabis!) en meerdere pre-made mocktails.

 

Waar vind je Slijterij NIX & NIX?

Naast het aanbod non-alcoholische dranken biedt NIX & NIX ook alle tools aan om zelf cocktails te maken. Ook kun je bij ze terecht voor meerdere cadeausets en proefpakketten, zodat je zelf kan onderzoeken welke alcoholvrije drank bij jou past.

De locaties van NIX & NIX

Amersfoort – Utrechtsestraat 47
Amsterdam – Eerste Boomdwarsstraat 63
Haarlem – Grote Houtstraat 110
Heerhugowaard – Middenwaard 1

Probeer eens deze alcoholvrije cocktailrecepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.