Zo maak je de lekkerste alcoholvrije mojito

Mojito is misschien wel dé klassieker der klassiekers. Normaal wordt ’ie gemaakt met rum, maar die alcohol is heus niet nodig om je in Braziliaanse sferen te wanen. Deze non-alcoholische variant met ginger ale is net zo lekker! Bye bye hangovers.

Vorige week deelden we al deze lekkere non-alcoholische piña colada uit het onlangs gepubliceerde kookboek ‘Mocktails’. Daarin legt Caroline Hwang uit hoe makkelijk het is om lekkere, non-alcoholische drankjes te maken wanneer je gasten ontvangt.

Elke bekende cocktail leent zich uitstekend voor een non-alcoholische variant, legt Caroline uit. Het boek staat vol met inspiratie, en deze mocktail Mojito wilden we jullie niet onthouden.

Alcoholvrije mojito: mocktails

Non-alcoholische Mojito maken

Voor deze mojito kneus je de blaadjes munt in een shaker en doe je er vervolgens de siroop, het limoensap en het ijs bij. Schud goed. Vul af met de gingerale, zeef en schenk in een glas vol ijsblokjes. Werk af met een takje munt en een schijfje limoen.

In nog geen vijf minuten heb je dus een geweldig alcoholvrij drankje op tafel dat net zo feestelijk is als champagne of wijn. Wedden dat dit drankje niet alleen geliefd is bij zwangere vrouwen of chauffeurs?

Cover boek Mocktails

Mocktails (Kosmos Uitgevers) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 17,50 euro.

Dit vind je misschien ook interessant:

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Zo maak je de lekkerste alcoholvrije mojito
Sluiten