Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 29 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Silom Thai in Amsterdam is de nieuwe Thaise brasserie van restaurant Bird

In Amsterdam-Centrum is het vaak moeilijk om de écht goeie restaurantjes te vinden tussen alle toeristische trekpleisters. Gelukkig weet Culy het overzicht te bewaren. Silom Thai is bijvoorbeeld een topper van formaat. Hier eet je kwaliteitsvol en authentiek Thais en dat middenin het centrum.

Curry’s, noedels en gebakken rijst,… In de Thaise keuken worden deze gerechten zó lekker bereid dat het moeilijk is om niet verliefd te worden op dit land.

Het goede nieuws is dat je voor authentieke smaken niet naar Thailand hoeft af te reizen, want ook in Nederland vind je kwaliteitsvolle Thaise klassiekers. Silom Thai Brasserie is daar een goed voorbeeld van.

Silom Thai Brasserie

Het verhaal achter Silom Thai

De naam Silom Thai verwijst naar de wijk Silom in Bangkok. Deze buurt staat bekend als ontmoetingsplaats van vele culturen waarin traditie gemengd wordt met moderne invloeden.

Typerend voor Silom is het authentieke Thaise eten dat zich uitstrekt van street food stalletjes tot exclusieve restaurants van wereldklasse. De kwaliteit die in Silom te vinden is, wordt door de koks van Silom Thai rechtstreeks naar Nederland gehaald.

In Silom Thai word je onthaald in een hip maar stijlvol interieur: marmeren tafels, lederen stoelen en industriële hanglampen. Niet het typische interieur dat je verwacht bij een authentiek Thais restaurant, al zijn er wel verwijzingen naar de Thaise cultuur in schilderijen en details.

Instagram post by Silom Thai Brasserie Amsterdam * Apr 3, 2019 at 1:25pm UTC

23 Likes, 0 Comments – Silom Thai Brasserie Amsterdam (@silomthaibrasserie) on Instagram

Menu Silom Thai

Het eten daarentegen is des te traditioneler. De menukaart barst van de Thaise klassiekers zoals Massaman en Som Tam Thai. Silom Thai voorziet daarbij in ruim voldoende keuze tussen vlees, vis en vegetarische opties. De Thaise biertjes waaruit je kan kiezen, vullen het geheel helemaal aan.

Wil je gaan voor de full Thai experience? Kies dan voor het ‘Discover Thailand Menu’ en laat je verrassen door een veelheid van kleine gerechtjes.

Viskoekjes met huisgemaakte chilisaus, Thaise kipsaté met satésaus, pikante Thaise soep met garnalen, pittige papayasalade… Het menu bewijst dat de Thaise keuken verrassend en veelzijdig is. De eigenaars moedigen dan ook aan om niet afgeschrikt te zijn door ongekende gerechten op het menu.

Silom Thai kipsaté's
Silom Thai menukaart

Het adres van Silom Thai

Ook wij kunnen je garanderen dat je geen spijt zal hebben van je bezoek aan dit Thaise walhalla. De eigenaars zijn trouwens dezelfde als die van Thaise restaurant Bird op de Wallen. En wie Bird kent, weet dat ook Silom Thai een schot in de roos is.

Het adres van Silom Thai:

Voetboogstraat 13-17
1012 XK Amsterdam

Openingstijden: Silom Thai Brasserie is elke dag geopend van 14:00 tot 23:00 uur.

Restaurants in Amsterdam Centrum?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.