Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 8 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

Bij Sea Palace in Amsterdam waan je je in dim sum heaven (op een boot!)

Als je in Amsterdam woont, is de kans groot dat je vertrouwd bent met de aanblik van Sea Palace: dat karakteristieke Chinese restaurant dat op het water drijft vlakbij Amsterdam-Centraal. Nieuw is dit restaurant niet, maar in de culinaire wandelgangen wordt het tot één van de beste dim sum restaurants van Amsterdam gerekend. Reden genoeg dus om Sea Palace eens te belichten op Culy!

De dim sum boot

Een restaurant in de hoofdstad, vlakbij het centraal station, in een buurt waarin het krioelt van de toeristen: dat roept bij ons altijd een beetje scepticisme op. Gelukkig worden we zo af en toe geconfronteerd met ons eigen ongelijk en bewijst Amsterdam dat ons vooroordeel vaak niet klopt. Sea Palace is zo’n plek waarin een locatie middenin het centrum, een geweldig uitzicht over de stad én dim sum van topkwaliteit wel degelijk hand in hand gaan.

De Chinese keuken heeft natuurlijk heel wat te bieden (Chinese pannenkoekjes! Buikspek in bier! Wontonsoep!), maar in Sea Palace is de focus duidelijk: dim sum. Met deze heerlijke pakketjes van gestoomde wontonvelletjes kun je erg veel kanten op, bewijzen ze bij Sea Palace.

Sea Palace Amsterdam
Bron: Sea Palace

Het menu van Sea Palace

Het dim sum-menu werkt via het shared dining principe. Je bestelt naar hartenlust een selectie van kleine gerechtjes en voor je het weet staat je tafel vol met allerlei dampende stoommandjes. Heerlijk om met je chopsticks van het ene mandje naar het andere te gaan! De dim sum gerechten zijn talrijk: van pittige inktvisjes tot klassiekers als varkensvlees en garnalen tot mini spareribs in pruimensaus. Gestoomd of gefrituurd, er is voor ieder wat wils.

Ook Chinese rijstflensjes horen bij dit shared dining assortiment, net als traditioneel gestoomde buns en enkele koude gerechtjes (zoals zwart eendenei met zeekwal, om je een idee te geven). Er is zoveel keus dat je voor een moeilijke taak staat als je met je gezelschap een selectie moet maken, al is dat ook wel deel van de pret.

Dim sum time with fellow foodies is always a challenge. Either your food is stoken to take nice foodpics or it’s so delicious that it’s gone in a blink. But it’s always nice to share food with fellow foodlovers. I must say a lot of them have become dear friends #beingsentimentalhere . . #tasty #yummy #dimsum #asian #food #bites #snacks #chopstick #delicious #eeeeeats #foodies #foodpics #foodphotography #foodporn #mouthwatering #fingerlickinggood #chinese #instafood #goodfood #foodblogger #restaurant #amsterdam #seriousfoodie #bysamnl #hungry

147 Likes, 26 Comments – Serious Foodie (@bysam.nl) on Instagram: “Dim sum time with fellow foodies is always a challenge. Either your food is stoken to take nice…”

Chinese desserts

Wordt de keuzestress je toch wat te veel? Dan kun je kiezen voor een menuformule. Kies voor 4-, 5-, 6-, of 7-gangen en geniet van de selectie die voor jouw neus op tafel wordt gezet. Voor de kleine honger zijn er bovendien soepen en kleine koude en warme gerechten.

Benieuwd naar Chinese desserts? Die zijn vaak heel anders dan wat wij gewend zijn in Europa! En als je dan toch in Sea Palace bent, kun je net zo goed afsluiten met traditionele zoetigheden. Probeer eens de zoete dumplings met zwarte sesampasta of het zoete broodje met een vulling van eendenei. Dat is weer eens wat anders dan onze bekende warme appeltaart.

Kortom: Sea Palace biedt tientallen opties aan waarbij kwantiteit niet moet inboeten aan kwaliteit. Zo hebben we het graag. En het uitzicht over de stad? Dat krijg je er gratis bij.

Romantic dinner by night #SeaPalace #romance #dinner #china #cocktails #steaming #dimsum #lights #Chinese #night #food #foodporn

57 Likes, 0 Comments – Sea Palace Amsterdam (@seapalace) on Instagram: “Romantic dinner by night #SeaPalace #romance #dinner #china #cocktails #steaming #dimsum #lights…”

Meer hotspots in Amsterdam-Centraal?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.