Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 13 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: snelle Chinese pannenkoekjes met lente-ui en dipsaus

Deze Chinese pannenkoekjes worden ook wel Cong You Bing of scallion pancakes genoemd. Je komt ze ook wel tegen op de dim sum tafel. Je snijdt ze in driehoekjes en doopt ze in een zalige dipsaus. Wij zijn er dol op.

Het kost doorgaans aardig wat tijd om deze heerlijke snack te maken (het maken van het deeg is namelijk best bewerkelijk). Daarom maken wij een snelle versie, op basis van een beslag. We beloven je: ze zijn om je vingers bij af te likken.

Je kunt deze Chinese pannenkoekjes bakken in een pan met antiaanbaklaag, maar wij vinden dat een roestvrijstalen pan nét even een wat beter kleurtje afgeeft aan deze scallion pancakes.

Chinese pannenkoekjes met lente-ui

Zo maak je deze Chinese pannenkoekjes

Meng alle ingrediënten voor de dipsaus door elkaar in een kommetje.

Klop in een grote kom de bloem en het water door elkaar. Hak de vier lente-uien fijn (gebruik eventueel een keukenmachine) en doe ze bij het beslag. Voeg ook het zout, de sesamolie en het vijfkruidenpoeder toe.

Verhit een koekenpan op medium tot hoog vuur. Doe er een eetlepel olie in en zorg dat de bodem van de pan bedekt is met de olie.

Schep een ongeveer een halve soeplepel (en wij gebruiken een vrij groot exemplaar) van het beslag in het midden van de pan en maak vlug cirkelende bewegingen met de pan, zodat het beslag zich verspreidt. De pannenkoekjes mogen niet te dik zijn, hoe dunner hoe krokanter.

Na 2 tot 4 minuten zou je aan de randjes moeten kunnen zien dat je het pannenkoekje kunt omdraaien. Bak aan de andere kant nog zo’n twee minuten, tot het deeg mooi begint te kleuren.

Voeg steeds voordat je beslag in de pan doet een halve eetlepel olie toe en herhaal de stappen hierboven.

Laat de Chinese pannenkoekjes uitlekken op keukenpapier. Serveer ze zo of snijd ze in zes driehoekjes.

Chinese scallion pancakes
Nancy van Batenburg voor Culy