Redactie
Redactie Inspiratie 14 aug 2015
Leestijd: 2 minuten

De beste plekken voor een snelle hap op Amsterdam Centraal Station

Eén van de grootste treinstations van Nederland is Amsterdam Centraal Station. Dagelijks komen hier duizenden mensen voorbij, onderweg naar werk, thuis, afspraken en meer. Velen moeten even wachten, soms met (lekkere) trek. Maar waar kun je nu het beste terecht voor een snelle hap, die ook nog eens lekker is? Culy vertelt. 

Om het nog makkelijker te maken: de restaurants in dit artikel zijn allemaal gevestigd aan de achterkant van het Centraal Station, aan de IJ-zijde.

1. EXKi

Favoriet op de Culy redactie is toch wel EXKi. Met al jarenlang vestigingen in onder andere Parijs en Antwerpen, waren we dan ook dolblij om te horen dat ze zich ook zouden vestigen in 020. Het concept draait om fastfood met verse en seizoensgebonden ingrediënten en in Nederland is er al een locatie aan de Turfmarkt in Den Haag.

Je vindt EXKi Amsterdam aan de vernieuwde achterkant van het Centraal Station, met een ruim assortiment aan broodjes, salades, taartjes en warme maaltijden en genoeg plek om er te eten.

Menu & website

2. Julia’s

Ook Julia’s bezoeken we zo nu en dan. Je kunt er terecht voor pasta’s die je zelf samenstelt (kies de maat, saus, pastasoort en toppings), maar overdag ook broodjes, koffie en zoetigheden.

De prijzen zijn niet zo hoog en het bakje met dampende pasta staat binnen een paar minuten klaar. Wij zijn fan van de ravioli en volkoren penne met arrabiata-saus. Een kleine portie (die ruim voldoende is als avondeten) krijg je vanaf €5,50, inclusief saus, pasta en bijbehorende toppings.

Julia’s heeft twee vestigingen op A’dam CS, waarbij het ruime restaurant met voldoende zitplek aan de achterkant is gevestigd.

Menu & website

3. Burgerij

Kort geleden opende ook een gourmet burgerbar op het Centraal Station. Gelegen aan de andere kant van Julia’s geniet je hier van flinke burgers met de lekkerste toppings. Fijn is dat ze originele smaakcombinaties hebben en ook burgers gemaakt van kip, falafel, groenten, zalm en meer.

Is een burger je iets te veel van het goede? Ga dan voor een van de salades, wraps of appetizers. De prijzen liggen iets hoger dan de meeste fastfood restaurants op het station, maar daar krijg je wel een volledige én smaakvolle maaltijd voor terug.

Menu & website

Bron: Burgerij

4. Wagamama

De keten die bekend staat om vliegensvlugge Aziatische maaltjes heeft nu ook een filiaal op het Centraal Station van Amsterdam. Wagamama heeft een ruim menu en is de perfecte plek voor reizigers met flinke trek.

De kaart is opgedeeld in bijgerechten, specialiteiten als ramen, teppanyaki, curry en salades. Hoewel het wat ons betreft niet de beste keuze is (we gaan liever naar boven genoemde), is het wel ideaal voor als je trek hebt in een gerecht bomvol smaak.

Menu & website

Bron: Facebook

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.