Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 26 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nu open: broodjeszaak deluxe Paindemie in Amsterdam

Goed belegde broodjes: we eten ze veel en graag. En met ons vele anderen. Niet heel gek dat er tijdens de lockdown verschillende initiatieven oppopten van chefs die creatief om moesten gaan met hun aanbod en kennis. De tosti’s 2.0 bij Paindemie van chef Guillaume de Beer werden dan ook een ware hype. Zijn wij even blij dat deze zaak nu heropend is op een vaste locatie.

Paindemie

We steken onze liefde voor broodjes niet onder stoelen of banken, dat getuige ook deze rits met parels. Eén van de meest memorabele exemplaren van de afgelopen tijd was dan ook een wentelteefje overgoten met gezouten karamel dat we bij Paindemie (en op een heleboel Instagram accounts) vonden. Het unieke exemplaar stond naast andere luxe tosti’s geroosterd tussen een gietijzeren klem en patty melts op een menukaart waar we nog steeds van watertanden. De beelden hieronder spreken voor zich.

Creatief tijdens corona

We schreven eerder al over de beste snacks van toprestaurants, waar Guillaume de Beer en Johanneke van Iwaarden van restaurants Breda, Maris Piper en GUTS, vanuit Maris Piper de pop-up Paindemie runden. De naam hoeven we niet toe te lichten. Heuglijk nieuws dus, dat Paindemie vanaf nu een vaste locatie heeft op de Kinkerstraat in Amsterdam.

Zuurdesem krijgt concurrentie van Pain de mie (maar wat is het eigenlijk?)

Het menu

Wat we mogen verwachten? Tosti’s uiteraard. Alhoewel de benaming tosti een understatement is voor wat Paindemie creëert. Daarnaast zijn er sando’s te vinden (erg benieuwd of er een exemplaar als deze tussen zit) en burgers. Ook zin om iets erbij te drinken? Paindemie biedt een selectie juicy natuurwijnen aan.

Tosti’s

De verbouwing van het pand liet even op zich wachten, maar daarom is bij ons de Paindemie-drang alleen maar groter geworden. Nog even niet in de gelegenheid voor een trip richting de Kinkerstraat maar wél acute tosti-behoefte gekregen? Doe dan wat inspiratie op met deze exemplaren of gooi je boodschappenmand vol met ingrediënten voor deze kimchi-klapper.

Het adres van Paindemie:

Kinkerstraat 122, Amsterdam

Open van woensdag t/m zondag

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.