Emma Bering
Emma Bering Restaurants 29 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Sukerieje in Dalfsen: betaalbare gastronomie en een tof groentemenu

Veel mensen zijn steeds meer bezig met minder vlees eten. Met uit eten gaan kan dat soms nog lastig zijn met maar 1 of 2 vegetarische gerechten op de kaart. Bij restaurant Sukerieje in Dalfsen heb je dat probleem niet: zij baseren de gerechten op groenten en serveren zelfs een tof groentemenu van de chef.

Gerechten met vlees zijn lekker, maar is niet altijd noodzakelijk. En stiekem vinden we het altijd het meest interessant om te zien wat een goede chef kan doen met simpele groenten. Dus dat groentemenu van restaurant Sukerieje is wat ons betreft een schot in de roos. Het restaurant laat de gasten zelf bepalen of ze er vis of vlees bij willen.

Het menu van restaurant Sukerieje

Wat er op het menu staat bij Sukerieje verschilt per keer, maar ze koken vanuit de kracht van groenten. Dat betekent dat de basis van de gerechten gebaseerd is op groenten, waarna je per gerecht voor een vis of vlees supplement kunt kiezen. Het groentemenu bestaat uit 3 of 5 gangen.

Mocht je geen groentemenu willen, dan kan je ook kiezen voor één van de specials. Denk aan kreeft van de Big Green Egg, steak béarnaise en romige soep van kreeft met toast, rouille en tomaat. Je kan deze specials ook combineren met gerechten uit het groentemenu.

Op zondag is er een Sunday Roast en werken ze met het concept ‘eten wat de pot schaft’. Zorg er dan wel even voor dat je van tevoren reserveert en geef aan of je eventueel vegetarisch wilt eten. Dan kunnen ze daar rekening mee houden.

Een gerecht van Sukerieje

Chicoreifabriek

De naam van het restaurant is niet geheel onbekend. Sukerieje verwijst namelijk naar de geschiedenis van de Witte Villa. Daar woonde de directeur van de naastgelegen cichoreifabriek die in 1897 fuseerde met de cichoreibranderij uit Winterswijk, de zogenaamde ‘Sukerieje’.

Chicorei is een plant waar je surrogaatkoffie van kan maken, maar als je deze plant in het donker kweekt, krijg je witlof.

Trouwens ook het vermelden waard is het prachtige terras van het restaurant, met een mega mooi uitzicht.

Het adres van restaurant Sukerieje

Koninginnenplein 4
7721 LS Dalfsen

Je kan bij restaurant Sukerieje terecht van dinsdag tot en met zondag. Kijk voor reserveringen en voor de exacte openingtijden op de website.

Meer leuke restaurants?

Restaurant Sukerieje in Dalfsen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.