Tessa Ham
Tessa Ham Culinair nieuws 30 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Tony’s Chocolonely krijgt eigen chocoladefabriek mét achtbaan

Tony’s Chocolonely liefhebbers opgelet (en oké, wie is dat eigenlijk niet?): er komt een Tony’s chocoladefabriek in Nederland, waar iedereen gewoon langs mag komen. Fabriek dekt niet helemaal de lading, want het wordt echt een beleving. Er is zelfs een achtbaan. Ja, dat lees je goed: binnenkort kun je op z’n kop door de Tony’s fabriek.

Tony’s Chocolonely Chocolate Circus

In de twee fabrieken zal de chocolade gemaakt worden en zullen de repen worden geproduceerd. Het hele proces is gewoon voor het publiek te zien, dus kun je zien hoe jouw favoriete smaak gemaakt wordt. Als je dacht dat het daarbij bleef, heb je het mis. Je kunt in het heuse Tony’s Chocolonely Chocolate Circus van alles leren én beleven over chocolade, de problemen in de cacao-industrie en wat Tony’s Chocolonely daar aan doet.

We moeten nog wel even wachten tot we de Tony’s Chocolonely fabriek kunnen bezoeken. Deze maand heeft het chocolademerk Pakhuis ‘De Vrede’ gekocht, een mooie historische locatie op de grens van Zaanstad en Amsterdam. Wanneer het Tony’s Chocolonely ‘pretpark’ af is, is nog niet bekend.

Tot die tijd kun je zelf aan de slag met de goddelijke chocolade:

Zeezout-chocoladeboter (met Tony’s Chocolonely!)

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.