Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 9 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Bij restaurant Soigné in Bussum eet je prachtige kleine gerechten (mét een Michelinster)

Als wij ‘the place to be‘ zeggen, dan denk jij waarschijnlijk niet meteen ‘Bussum’. Toch is het plaatsje de plek waar je moet zijn voor restaurant Soigné, dat met zijn Michelin-ster de perfecte plek is voor een avondje uitgebreid dineren – óf voor een doordeweekse lunch.

De chefkok van het restaurant is Dennis Jong, ook mede-eigenaar. Hij heeft ervaring in de keuken van het chique Amstel Hotel in Amsterdam, en het zal je dan ook niet verbazen dat zijn gerechten er altijd tiptop uitzien. Restaurant Soigné in Bussum heeft zelfs één Michelinster.

Het menu bij restaurant Soigné in Bussum

De kaart van het restaurant is erg uiteenlopend: van canneloni met tonijn, sesam en sushirijst tot rundertartaar met champignonpuree, en van gebraden kalfslende met krokante zwezeriknuggets tot Romanoff-mousse met pistachecake en gelei van wodka. Er is ook een vast viergangendiner, dat per tafel te bestellen is voor €57,50 per persoon.

Wil je je toch liever laten verrassen? Het vijf- of zesgangenmenu van de chef wisselt dagelijks. Voor wie gaat lunchen bij Soigné en wellicht minder tijd heeft, worden ‘s middags twee- en driegangendiners bereid.

Het restaurant is sfeervol ingericht, met veel bruin-tinten, gezellige verlichting en een open keuken. Dineer je met een kleine groep, dan kun je ook de wijnkamer reserveren, die onder het restaurant gelegen is.


Ook is er een apart Kookatelier, waar je niet alleen met grote gezelschappen kunt eten, maar waar ook workshops worden gegeven. Wil jij ook zulke fancy kleine gerechtjes kunnen maken, dan kun je dat daar onder begeleiding van een chef leren. Want als je een uitgebreid zesgangendiner kunt koken met Kerstmis, heb je het pas écht gemaakt in je familie.

Het adres van restaurant Soigné

Kapelstraat 16
1404 HX Bussum

Het restaurant is op dinsdag t/m vrijdag geopend van 12.00 tot 00.00 uur en op zaterdag van 18.00 tot 00.00 uur.

Meer Michelinrestaurants

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.