Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 29 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Public Space in Amsterdam-Noord is nu ook geopend voor (een indrukwekkend) diner

Een tijdje geleden schreven we al over de leukste restaurants in Amsterdam-Noord, aangezien dat er een hoop zijn. Public Space stond daar niet tussen, aangezien we er enkel – zeer graag overigens – kwamen voor koffie en lunch. Maar nu is het eindelijk zo ver: we kunnen bij Public Space terecht voor een uitgebreid diner. En dat is goed nieuws.

Lunch

Goed, eerst nog even over die koffie en lunch dus. We fietsen er graag voor om (zo schreven we al eerder). Van een fried chicken sandwich tot flatbread met gefrituurde boerenkool en geitenkaascrème; het was vaak lastig kiezen. Maar de ambitie van het team met chef Bill Allison reikte verder dan alleen lunch. Dus, met een alcoholvergunning op zak konden eindelijk ook de deuren in de avond geopend worden.

Diner

Public Space wilde haar creativiteit over de dag spreiden en daar hoort een indrukwekkende avondkaart en een bier en wijnkaart bij. En de animo is groot, gezien de locatie van de zaak. Op een steenworp afstand van de pont midden in een gebied waar appartementencomplexen als paddestoelen uit de grond schieten.

De kaart

Ze besloten hun oude vintage meubilair te verkopen en over te gaan op een wat meer aangeklede setting. Dat is fijn, maar we zijn natuurlijk vooral benieuwd naar wat er op de kaart te vinden is. Gelukkig is er de mogelijkheid om te delen, wat vooral handig is wanneer je zo veel mogelijk wilt proeven. Wij watertanden al maandenlang sinds de eerste keer dat Public Space haar squid noodles met XO saus op de kaart zette. Goed nieuws: die is terug van weggeweest.

Verder zien we witte aspergetips met satésaus en zwarte sesam, gekonfijte prei met salsa macha, rivierkreeft met gerookte tomaat en een zoete aardappel flan met rum caramel en zure room. Meer hoeven we niet te zeggen, lijkt ons.

Het adres van Public Space:

Bercylaan 301, Amsterdam

Kijk voor actuele openingstijden op de site van Public Space

Public Space
Bron: Public Space

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.