Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 28 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De Hermitage markt: de nieuwste lekkere én lokale markt in Amsterdam

We kunnen er geen genoeg van krijgen: markten. Ons culinaire hart sloeg dan ook even over toen de Hermitage markt in Amsterdam begin maart opende. Want zo eentje hebben we niet eerder gezien: lokale verse producten die verkocht worden in een inspirerende en historische omgeving.

Schreven we eerder al een lofzang over de snacks op de Ten Kate markt, we weten nu in ieder geval waar we onze afspraken gaan inplannen op zaterdag.

Locatie

Tuurlijk, het gaat om de inhoud, maar het oog wil ook wat. En dat komt helemaal goed bij de Hermitage markt, volgens eigen omschrijving een plek waar ‘cultuur en culinair smelten samen tot een markt’. In de binnentuin van het historische museum waan je je even op de meest idyllische vakantieplek mogelijk.

Amsterdams

De markt is op en top Amsterdams – oké en een klein beetje omstreken ook. Denk aan zuivel van boeren uit Amsterdam, vis uit de Noordzee en vlees van stadstuinvarkens aan de rand van Amsterdam. Kortom: ondernemers met een verhaal en een hoop verstand van zaken.

Weekboodschappen

Maak die boodschappenlijst maar klaar, want aan werkelijk alles is gedacht bij deze Hermitage markt. De volledige indrukwekkende lijst met deelnemers vind je op de site van de Hermitage, maar we noemen even wat highlights om ons enthousiasme even te onderbouwen.

Deelnemers

Allereerst: je hoeft niet meer naar West te fietsen voor de cruffins en al het andere lekkers van Fort Negen, ze staan namelijk ook hier elke zaterdag paraat. Vul je tassen met pickles, kimchi en kombucha van Thull’s Deli, haal je zuivel bij MOMA en je kaas bij Kef. Of ga voor gedroogde worst en porchetta van de Herkomst. Haal naast veel culinairs ook nog wat sfeer in huis: je bloemen koop je meteen bij Sijmons.

Elke week

Elke zaterdag vind je de Hermitage markt in de binnentuin van de Hermitage, van 9:30 tot 16:30 uur. Er kan zelfs uitgeslapen worden dus. Je komt er via de ingang aan de Amstel 51. Kijk voor meer info op de website.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.