Redactie
Redactie Restaurants 5 okt 2018
Leestijd: 3 minuten

Public Space in Amsterdam-Noord: een koffietent met een verrassend menu

Is het een koffiezaak? Is het een loungeplek? Nee, het is een koffietent, café en foodbar in één! Public Space bevindt zich op de begane grond van een woontoren in Amsterdam-Noord. De zaak heeft een internationale sfeer en dat is precies het doel van de oprichters: het is een plek waar verschillende soorten mensen samen kunnen komen. Maar belangrijk nog is dat het eten en de koffie er behoren tot de crème de la crème.

Public Space is nog geen twee maanden open en belooft nu al een grote te worden in de Amsterdamse horeca. Je kunt bij hen terecht voor een sterk bakkie, een fijne cappuccino en een shot espresso, maar ook voor fijne gerechten. Ook de inrichting is het benoemen waard. Public Space onderscheidt zich hiermee van de normale koffietentjes.

Het is een plek waar je naar toe gaat met je vrienden, maar waar je ook als gezin meer dan welkom bent. Daarnaast openen ze al om half acht hun deuren, wat het een ideale werkplek maakt voor bijvoorbeeld zzp’ers.

Een multicultureel menu bij Public Space

De eigenaren willen een plek creëren waar verschillende mensen met verschillende achtergronden en culturen samenkomen. Dit zie je terug in het menu. Je vindt hier niet de standaard tosti als lunch, maar bijvoorbeeld een gado gado-salade. Daarnaast serveren ze andere gezonde, maar vooral heerlijke hapjes. Wat dacht je van een broodje tofu met gezuurde wortel en sriracha-aioli?

Maar voor de donkere dagen is er ook aan comfort food geen gebrek: kies dan bijvoorbeeld voor een burger met Zwitserse kaas en jalapeñopepers? Je kunt er in ieder geval dagelijks terecht voor zowel ontbijt en lunch.

Public Space
Public Space Amsterdam

Industrieel paradijs

Als je binnenstapt, waan je je met gemak in een hippe Scandinavische koffiebar: je ziet betonnen muren en Deense vintage meubelen, gecombineerd met prachtige groene kamerplanten. De drie eigenaars (David Gillies, Jacco Verburg en Menno de Geest) haalden inspiratie uit internationale zaken die zij bezochten. Het resultaat is een stoer, industrieel paradijs.

Een ware eyecatcher is ook de open bar, die bestaat uit drie delen. Maar dat is niet het enige fijn plekje. Neem plaats aan de grote gemeenschappelijk tafel, waar twee grote planten uit komen, en laat je kids spelen in de kinderhoek voor de kleinste bezoekers.

This is soul food. ———- #public #publicspace #weareamsterdam #specialitycoffee #socialenterprise #amsterdam #holistichospitality

79 Likes, 6 Comments – public space. (@publicspace_) on Instagram: “This is soul food. ———- #public #publicspace #weareamsterdam #specialitycoffee…”

Pop-updiners

Bij Public Space kun je ook terecht voor heuse pop-updiners. Op deze avonden wordt er voor een gezelschap van ongeveer 40 personen een culinair hoogstandje gepresenteerd. Het eerste diner sinds de opening vond bijvoorbeeld vorige week plaats: toen kon je er een Caribisch driegangenmenu eten. De tijden van de pop-updiners  zijn te vinden op het Instagram-account van Public Space.

Het adres van Public Space Amsterdam

Bercylaan 301
1031 KP Amsterdam

Public Space is open op maandag tot en met vrijdag van 07:30 tot 18:00 en in het weekend van 09:00 tot 18:00. 

Public Space

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.