Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 29 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

De beste plekken om te dim summen in Amsterdam

We kunnen er geen genoeg van krijgen: dim sum. Zijn er in China meer dan duizend verschillende soorten gestoomde en gefrituurde hapjes om van te watertanden, in Nederland is het aanbod iets minder uitgebreid. Maar er zijn absoluut meerdere parels te vinden. We hebben onze dim sum favorieten in Amsterdam daarom voor ‘t gemak voor je verzameld.

Dim sum is overigens vooral kenmerkend voor de Kantonese keuken, maar wordt ook in andere Chinese regio’s gegeten. Tuurlijk, er zijn een hoop plekken in de hoofdstad waar je je te buiten kunt gaan aan wat minder traditionele dim sum, maar wij gaan toch liever voor de real deal.

Sea Palace

Sea Palace, Oosterdokskade 8

Zin in een flitsende locatie met traditionele Kantonese keuken? Begeef je dan richting de kenmerkende boot om de hoek van het Centraal Station, waar Sea Palace inmiddels al 35 jaar te bewonderen is. Geen snel-eten-en-weer-weg sfeer, maar ronde tafels die uitnodigen om er de tijd te voor nemen.

Van plan om in het weekend te gaan? Reserveer dan zeker even een tafel, aangezien het een gewilde locatie is.

Sea Palace Amsterdam
Bron: Sea Palace

Oriental City

Oriental City, Oudezijds Voorburgwal 177-179

Favoriet sinds jaar en dag en boegbeeld langs de Oude Doelenstraat: Oriental City. Vaak met rijen tot buiten in het weekend en ook niet geheel onbekend in menig toeristengids. Neemt niet weg dat de dim sum lekker is, de bediening rap, en de keuze reuze.

Tip: probeer een knus plekje aan het raam te bemachtigen om ook nog lekker naar buiten te kunnen loeren tijdens het verorberen van je bestelling.

Full Moon Garden

Full Moon Garden, Leidsestraat 95

We waren zeer verheugd toen onze favoriete Haagse dim sum-bestemming Full Moon enkele jaren geleden een vestiging in Amsterdam opende. Het Kantonese Full Moon Garden aan de Leidsestraat brengen we tegenwoordig dan ook regelmatig een bezoekje. Lees hier maar eens over ons onvergetelijke eerste bezoek.

Vergeet vooral niet als zoete afsluiter liu sha bao te bestellen: gestoomde broodjes gevuld met custard van gezouten eidooier.

Bao - gestoomde broodjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Hoi Tin

Hoi Tin, Zeedijk 122

Onlangs verbouwd waardoor je niet alleen lekker kunt eten maar ook nog ‘s comfy kunt tafelen: Hoi Tin op de Zeedijk. Naast het gevarieerde dim sum aanbod is een bezoekje aan de Kantonese bakkerij bij de ingang ook zeer aan te bevelen. Van gestoomde cake tot de legendarische cha siu bao (een broodje gevuld met varkensvlees): genoeg lekkers om regelmatig voor terug te keren.

> Toch liever zelf aan de slag? Dat kan bijvoorbeeld met deze dim sum met garnalen en gehakt, of met dit recept voor onze all time favourite garnalentoast.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.