Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 29 jan 2023
Leestijd: 1 minuut

K-ea in Rotterdam springt in op de hype van Koreaanse toast en boba

Bubble tea, kimchi, en Koreaanse drankjes: lekkers uit Korea duikt steeds vaker op in Nederland. Maar bij K-ea gaan ze nog een stapje verder: zij serveren als eerste hotspot van Rotterdam Koreaanse toast. Wat je je daarbij moet voorstellen? Iets waar je onmiddellijk je tanden in wil zetten.

In Amsterdam ging het Koreaanse broodje van Chun Café zo ongeveer door het dak (wij bestempelden ‘m dan ook tot het meest gehypte broodje van Amsterdam). En nu heeft Rotterdam ook zo’n eigen hotspot. Bij K-ea kom je voor Korean toast, bubble tea 9boba) en Koreaanse drankjes.

Culy Homemade: zelf bubble tea (boba) maken

Koreaanse toast

De broodjes van K-ea zijn geïnspireerd op Koreaanse ‘egg drop sandwiches‘: broodjes met fluffy roerei, vaak geserveerd met gesmolten kaas, een romige saus en een hele reeks aan optionele toppings. Zo zijn er sandwiches met bulgogi, kimchi pepper beef en avocado. En dat dan ook nog eens tussen twee sneetjes wolkerig witbrood, zoals brioche of melkbrood (shokupan), dat even is getoast. Je kunt je wel voorstellen dat dat niet anders dan lekker kan zijn.

Culy Homemade: broodje ribeye bulgogi (zoals bij Chun Café)

Het adres van K-ea in Rotterdam:

Pannekoekstraat 82A
3011 LK Rotterdam

Kijk voor actuele openingstijden en meer info op de website van K-ea.

Koreaanse recepten om uit te proberen:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.