Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 21 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Hot in Korea: de Egg Drop sandwich

De Koreaanse keuken; we raken er niet over uitgepraat. Na favorieten als kimchi en bibimbap verwelkomen we nu ook de Egg Drop sandwich met open armen. DĂ© sandwich die onlangs viral ging op alle social kanalen. Maar wat is het precies (behalve verslavend lekker)? En betekent Egg Drop dat we met eieren gaan gooien? Culy legt het uit.

Want zoals je al kon lezen in Culy’s artikel over food trends in 2022: Koreaanse invloeden zijn here to stay.

De Egg Drop sandwich

Naast smaak bezit culinair Korea ook het talent om het geheel oogverblindend eruit te laten zien. Geen ontzettende verrassing dus dat het broodje een hit is op de socials.

Het broodje dankt zijn oorsprong en naam aan de keten Egg Drop: een populair ontbijtrestaurant in Zuid-Korea die er als eerste mee op de proppen kwam. Ze staan bekend om hun variëteit aan broodjes met fluffy roerei, vaak geserveerd met gesmolten kaas, een romige saus en een hele reeks aan optionele toppings.

Ingrediënten

Inmiddels is de sandwich geadopteerd door talloze restaurants wereldwijd. Zoals de naam verklapt: ei is key bij deze sandwich. Fluffy roerei dus. Daarnaast wordt een echte Egg Drop getypeerd door het herkenbare brood, in de vorm van twee dikke plakken fluffy witbrood zoals brioche of melkbrood, licht getoast in wat boter (ben je al om?).

Toppings variëren binnen een range van verschillende kaas- en saustypes tot verschillende vlees, vis, groenten en kruiden.

Presentatie

Z’n herkenbare look dankt ie naast de ingrediĂ«nten ook aan z’n verpakking. De sandwich wordt gepresenteerd in een papieren omhulsel of doosje met een minimalistische look. Op zo’n manier dat alle ingrediĂ«nten al voor de eerste hap te bewonderen zijn.

Zelf aan de slag

Het is niet voor niets dat de Egg Drop sandwich een plek in nam op de lijst van onze favoriete broodjes in Amsterdam. De dagelijkse rij liegt er ook niet om: dit exemplaar van Chun Café is er eentje (met ribeye bulgogi graag!) die je geprobeerd moet hebben.

Ga je zelf thuis aan de slag, lees dan vooral alle tips en tricks hier zodat jij straks je tanden kan zetten in een eigen creatie.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox đŸ„˜

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.