Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Recepten 26 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Koreaanse wafel uit The Streetfood Club – The book

The Streetfood Club – The book is een plezier voor alle zintuigen. Naast dat je verschrikkelijke, lekkere trek en inspiratie krijgt is het een feest voor de ogen. Eye candy, die je meeneemt naar je happy place, net zoals in het populaire restaurant in Utrecht. Het boek brengt je naar alle hoeken en gaten van de wereld en geeft de recepten prijs van díe gerechten die jij ooit op vakantie (of foodtruck) at en je nooit meer bent vergeten. Een kookboek met recepten om bij weg te dromen. Deze hartige Koreaanse wafel met krokante kip en kimchi is daar zo eentje van, je springt na het dromen direct de keuken in en je zult hem nooit meer vergeten.

“Streetfood is veel meer dan alleen voedsel dat je op de straat koopt, het is cultuur, een way of life en voor sommigen zelfs een religie. Wij hebben altijd al een voorliefde gehad voor superlekker eten met vrienden, familie en iedereen die maar wilt aanschuiven, aldus de eigenaren  van The Streetfood Club.” Wij kunnen dat alleen maar beamen en het prachtige kookboek heeft een vaste plek aan onze keukentafel gekregen.

Koreaanse Wafels
Bron: The Streetfood Club, Lars Verkroost

Hoe maak je de Koreaanse wafels?

De krokante kip

Vul drie borden: een met de bloem, een met het eiwit en een met de panko. Wentel de kippendijen eerst door de bloem en klop het teveel af. Haal ze vervolgens door het eiwit tot ze er goed mee zijn gedekt; laat een beetje uitlekken. Wentel ze tot slot zorgvuldig door de panko.

Verhit in een koekenpan een laag sojaolie van circa 2 cm en verhit deze tot 175 °C.

Frituur de kippendijen tot ze gaar zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout en het chilipoeder.

De wafels

Meng voor het beslag de bakpoeder, bloem, het zout, de baksoda en suiker met elkaar in een kom. Meng vervolgens de eieren, melk, karnemelk en gesmolten boter met elkaar tot één geheel. Voeg hier het bloemmengsel aan toe en klop met de handmixer of garde tot een glad beslag.

Verhit het wafelijzer en bak hierin wafels van het beslag.

De kimchi

Snijd de Chinese kool in de lengte doormidden en verwijder de kern. Snijd de helften nogmaals doormidden en de kwarten vervolgens in grove stukken. De bosui snijd je in dunne ringetjes. Schil de rettich en schaaf hem op een mandoline of met een dunschiller in dunne plakjes. Schil de winterpeen en snijd hem in dunne reepjes. Meng de groenten in een schone kom.

Verdeel de vissaus en het zout over de groenten in de kom en kneed het geheel een beetje. Zet de kom apart. Het zout zal vocht onttrekken aan de groenten. Schil de gember en pel de knoflook. Doe ze samen met de chilivlokken en suiker in een blender en maal ze fijn. Doe dit mengsel bij de groenten en kneed alles zorgvuldig door elkaar tot de groenten zacht zijn.

Schep de groenten in de fermentatiepot. Druk ze goed aan zodat ze onder komen te staan met het vrijgekomen vocht. Sluit de pot luchtdicht af, installeer het waterslot en vul dat met water. Zet de fermentatiepot in de koelkast en laat de groenten minimaal drie weken fermenteren.

De afwerking

Snijd de kip in grove stukken. Leg de wafels op borden en verdeel de kimchi en kip erover, gevolgd door de ahornsiroop en kimchisaus. Garneer met waterkers.

Falafelwafel met rode-bietensalade uit ‘Snel Arabisch’

Koreaanse wafels
Bron: The Streetfood Club, Lars Verkroost

The Streetfood Club – The book van Kosmos uitgevers is nu online verkrijgbaar voor € 29.99. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.