Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 2 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

In de knusse Huiskamer van Zwier serveren ze vooral plantaardig lekkers

Wil je het drukke Amsterdam of Utrecht even ontvluchten, of heb je gewoon behoefte aan een restaurant waar je je écht op je plek kunt voelen? Dan moet je bij de Huiskamer van Zwier in Vinkeveen zijn. Je mag er – zoals ze het zelf zeggen – ontspannen, de krant lezen met een kop koffie, goede gesprekken voeren en spelletjes spelen. En lekker eten, dus.

Je kunt in het weekend zowel voor ontbijt als lunch en avondeten terecht in de Huiskamer. Én voor lekkere taartjes of een goede borrel.

Afbeelding van de Huiskamer van Zwier in Vinkeveen 4

Het menu van de Huiskamer van Zwier

Want borrelen, dat kunnen ze bij Zwier. Of je nu gaat voor vega bitterballen, blokjes kaas of huisgemaakte groentechips, de Huiskamer is de ideale plek om lekker lang van hapjes en natuurlijk de nodige (non-)alcoholische versnaperingen te genieten.

En ook de rest van het menu ziet er heerlijk uit. Of nou ja, menu… Op de kaart staan summiere beschrijvingen als ‘soep’, ‘broodje’, ‘salade’ en ‘pasta’. Je eet dus simpelweg wat pot schaft, net als in je een eigen huiskamer. Wat voor dingen je kunt verwachten? Een broodje zelfgemaakte muhamarra en geitenbrie of wortelpannenkoekjes met hummus & waterkers-sinaasappel salade, bijvoorbeeld.

Op zaterdagavond is er altijd een 3-gangen aanschuifdiner.

Afbeelding van de Huiskamer van Zwier in Vinkeveen 2

Plantaardig

De kaart is bewust klein en simpel gehouden, omdat dat betekent dat er zo veel mogelijk met beschikbare groenten kan worden gekookt. Het eten is dan ook zo veel mogelijk biologisch, lokaal geproduceerd en voor het overgrote deel vegetarisch of zelfs plantaardig. Daarmee wil Zwier je inspireren om ‘goed voor jezelf, en daarmee goed voor de wereld om je heen te zorgen’.

En dat allemaal in een ‘échte’ huiskamer, met luie stoelen en lekkere kussens, boeken en spelletjes en lange houten leestafels. En het is nu nog wat warm om de open haard aan te steken, maar in de winter kun je zeker op knetterend haardvuur als achtergrondgeluid rekenen.

En ben je toch liever buiten? Dan is er ook een terras aan het water.

Afbeelding van de Huiskamer van Zwier in Vinkeveen 8

Het adres van Zwier in Vinkeveen

Winkeldijk 20a
3645 AP Vinkeveen

De Huiskamer is op vrijdag geopend van 16.00 tot 22.00 uur, op zaterdag van 09.00 tot 22.00 uur en op zondag van 09.00 tot 21.00 uur. En goed nieuws: van 22 juli t/m 16 augustus kun je er ook gewoon doordeweeks terecht voor drankjes en lekker eten in de zon (of juist de schaduw). Mocht je willen reserveren, dan kan dat op de site.

Meer duurzame restaurants:

Afbeelding van de Huiskamer van Zwier in Vinkeveen 6

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.